10 juni 2017

Flat Iron Steak med sesampoteter, serranosurret asparges og whiskysaus !


Flat iron steak skjæres ut av bogen på storfe !

Amerikanere elsker Flat Iron Steak, men i Norge går ofte bogen i kjøttkvernen, selv om den er nesten like mør som indrefileten -og smaker mye mer enn den dyre indrefileten gjør !

Nå i disse grilltider finner man heldigvis ofte krydret flat iron steak i kjøttdisken.

Nydelig, mørt kjøtt, som smaker smaskens !
Server den sammen med whiskysaus, sesam poteter og asparges surret med serrano.

Perfekt mat når solen går ned og kvelden faller på ♪♫


Du trenger til 2 porsjoner:
  • 400 g Flat iron steak
  • Rapsolje og smør til steking
  • Sesam poteter *
  • 8 stk asparges
  • 4 skiver god spekeskinke, jeg brukte serrano fra Spania
  • Whiskysaus * 
Sånn gjør du:
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30- 60 minutter før det skal tilberedes.
  2. Forbered potene og sett dem i stekeovn.
  3. Gjør klar sausen.
  4. Gjør klar aspargesene og stek dem sammen med potetene når det gjenstår 10 minutter av steketid.
  5. Krydre kjøttet godt med knust svart pepper, hvis du ikke har kjøpt ferdig krydret.
  6. Stek flat iron steak i en varm stekepanne med en blanding av smør og rapsolje, 3 minutter på hver side. La den hvile i 5-10 minutter før du skjærer den opp i skiver.
Sesam poteter:
  • Faste poteter
  • Smør og rapsolje
  • Sesamfrø
  • Havsalt
Sånn gjør du:
  1. Skrell og skjær potetene i 2 cm tykke skiver.
  2. Sett dem på en stekeplate med bakepapir og pensle dem med smeltet smør, blandet med lik mengde olje.
  3. Dryss med sesamfrø og havsalt.
  4. Stekes i ovnen i 25-30 minutter på 225 °, instilling 6 på gasskomfyren. Sett dem øverst i gasskomfyren etter 18 minutter -og stek dem videre med aspargesen.
Surret asparges:
  1. Skyll aspargesene og knekk enden på dem.
  2. Surr en skive spekeskinke rundt 2 stk asparges, gjør det samme med resten av aspargesene.
  3. Legg dem på en stekeplate med bakepapir.
Det kan være en utfordring og steke potet og asparges samtidig i ovn, når man bruker gasskomfyr,
de fleste har kun undervarme. Vent til potetene er nesten ferdig, sett potetene øverst i ovn, mens du steker aspargesene i ca. 10 minutter.

Whiskysaus:
Oppskriften er til 4 porsjoner
  • 100 g smør
  • 3 ss tomatpuré
  • 2,5 dl kremfløte
  • 1 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts pepper
  • 2 ts tørr rosmarin
  • 4 ss whisky
Sånn gjør du:
  1. Smelt smøret, tilsett tomatpuré -kok opp og la det surre ett par minutter.
  2. Tilsett resten av ingrediensene. La sausen koke i ca. 5 minutter.
  3. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer whisky.
Cune Rioja Crianza 2013
Fint utviklet, balansert preg av modne røde bær, urter og fat.


Noen av ingrediensene ♫♪
Sesam poteter og serranosurret asparges klare til steking ♪♫
Koker saus ♪♫
Steker biffen ♪♫
Spis & Nyt ♪♫

Cune Rioja Crianza 

Årets lam har allerede tatt turen til fjells, for å gjøre seg fete.... 😍

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF