}); Edels Mat & Vin: Hvitløk og lime-marinert kylling i ostesaus ! Servert med pappardelle ♫♪ Google+

fredag 27. mai 2022

Hvitløk og lime-marinert kylling i ostesaus ! Servert med pappardelle ♫♪


Hvitløk og lime-marinert kylling -
i en herlig kremet, syrlig, hvit saus tilsatt cheddar ost ♫♪
Sitrus og hvitløk passer perfekt til kylling !

Cheddar smaker smaksens og smelter lett !
Opprinnelsen kommer fra byen Cheddar i nærheten av byen Bristol sydvest i England, og kan spores tilbake til 1100-tallet. Cheddar er en fast løpeost som produseres av kumelk.

Kyllinglår har mer smak og er saftigere enn kyllingbryst ♫♪
Jeg bruker lårfilet ut bein og skinn, men med litt av fettet på, i denne retten. 
Enkelt og greit, klar til bruk i passende biter.

Jeg serverer kyllingen med pappardelle kokt i buljong ♫♪
Pappardelle er den bredeste utgaven av båndpasta, 2-3 cm.
Navnet er avledet av verbet pappare, som betyr å sluke mat.

Denne gode kyllingretten kommer de fleste til å sluke ned !
Spis & Nyt ♫♪


Du trenger til 4 porsjoner:
Kylling
  • Stekesmør
  • 600 g lårfilet av kylling
  • Salt
  • Pepper
  • Lime
  • 2 ts revet hvitløk
  • Persille
Ostesaus
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • 100 g revet cheddar
  • 1 stk sitron
  • Salt
  • Pepper
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Krydre lårfilet av kylling med salt og pepper.
  2. Dryss over hakket persille, revet hvitløk og skvis over limesaft. Gni det godt inn i kyllingen, på alle sider med hendene.
  3. La kyllingen marineres i minst 10 minutter, gjerne lenger.
  4. Smelt smør i en stekepanne og brun kyllingen raskt på begge sider. Legg den til side.
  5. Smelt smør i en stekepanne og rør inn hvetemel.
  6. Tilsett melk og kok opp. La det surre noen minutter.
  7. Tilsett revet sitronskall, saften av en halv sitron og revet cheddar.
  8. Smak til sausen med salt og pepper.
  9. Legg kyllingfilet i sausen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
  10. Dryss over hakket persille og litt ekstra revet cheddar ved servering.
Pappardelle 
Pappardelle kokes i en stor kjele med vann, tilsatt grønnsaksbuljong.
En buljongterning per liter vann.
Se kokeanvisning på pakken. 
Bruker du fersk pasta er koketiden 3 minutter, så den bør kokes rett før servering.

Marinering av kylling

Marinering av kylling

Brun kyllingen....

.... på begge sider !

Ostesaus med cheddar...

Ostesaus !

Kok pasta !

Kylling i ostesaus, klar til servering !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar