Laks & Sopp i asiatisk saus !!


Sopp blir ofte brukt til kjøtt og viltretter, men det passer helt perfekt til fisk også.

Skikkelig smaksrik, godt og sunn middag med fisk, skalldyr og sopp🍃 
Sunn mat trenger ikke være kjedelig !

Server retten med pasta, ris eller poteter 🌾
Jeg serverer retten med min favoritt ris, jasminris. Sunn er den ikke, men smaker veldig godt !

Hvis du vil ha en lavkarbo middag server du retten med blomkålris, 
som du finner oppskrift på 👉 her ! 

Du kan mer enn gjerne spise blomkålris selv om du ikke teller karbohydrater.
Blomkålris er overraskende godt og veldig sunt.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 150 g laksefilet
  • 150 g scampi 
  • 200 g sopp
  • 3 ss rapsolje
  • 1 ts sesamolje
  • 4 ss lys soyasaus, kikkoman
  • 1 ss oystersauce
  • 1 lime 
  • Koriander eller basilikum
Sånn gjør du:
  1. Varm stekeovnen til 200 ºC.
  2. Bland sammen rapsolje, sesamolje, soyasaus, oystersauce, saften av en lime og en finhakket chili.
  3. Legg laksefilet i en ildfast form.
  4. Hell over marinaden og la fisken ligge i marinaden imens du steker soppen.
  5. Del soppen i mindre biter og stek den i litt olje/smør i stekepanne.
  6. Legg sopp og rå scampi over laksen. Bruker du kokt scampi venter du til det gjenstår 5 minutter av steketiden.
  7. Stekes i stekeovn i 12-15 minutter eller til fisken er ferdig.
  8. Dryss over hakket koriander eller basilikum ved servering.
Ingredienser 

Sopp og marinert laks 

Laks & Sopp i asiatisk saus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF