01 mai 2022

Torskefilet med sprø grønnsaker, fennikelsaus & granateple !


Fennikel har aromatisk lukt og smak som minner om anis eller lakris.
Vi spiser den hvite knollen, som vokser under jordet og bladene stikker opp. 
Grønnsaken har et høyt innhold av kostfiber. Fennikel er også en kilde til protein, vitamin C og kalium.

Fennikel har fra tidlig av vært kjent i Asia og Middelhavslandene som en krydderplante. 
Etter hvert begynte man også å benytte denne som en grønnsak. 
Den kan spises rå i salater, kan stekes i wok, kokes i  gryter og er god grillet.







Granateplet er fylt med syrlige og aromatiske frø.
Vi spiser kun frøene, som er søt-syrlige og har en spennende konsistens, nesten som minieksplosjoner i munnen. Granateplefrø er rike på fiber, vitaminer, mineraler og bioaktive plantestoffer. Granatepler har en imponerende næringsprofil og inneholder masse antioksidanter – hele 11,33 mmol pr. 100 g vare. Det er bare nyper og valnøtter, som inneholder mer antioksidanter.

Nydelig fiskemiddag med god smak av fennikel og sitronpepper !
Granateple gir retten både litt syre og sødme.


Server torskefilet med gulrøtter, sukkererter, granateple og reker i tillegg til den gode sausen 🌿
Kokte poteter -og litt koriander til dem, som liker det !
Skal jeg være ærlig, så droppet jeg potetene for det var en solid porsjon med torskefilet.



Til 3-4 porsjoner trenger du:
  • 600-800 g torskefilet 
  • Smør
  • 1 stk fennikel
  • Sitronpepper
  • Havsalt
  • 300g Crème Fraîche Lett
  • Sitronsaft
  • Salt
  • Pepper
  • 200 små gulrøtter
  • 1 ts sukker
  • 150 g sukkererter
  • Granateple
  • Reker
  • Nypoteter
  • Koriander
Sånn gjør du:
  1. Rens reker og sett dem i kjøleskapet frem til servering.
  2. Rens granateple.
  3. Vask potetene og sett dem på kok.
  4. Forbered og stek fisken i stekeovn.
  5. Mens fisken steker lager du fennikelsaus og koker grønnsakene.
  6. Grovhakk koriander.
  7. Legg litt saus, torsk og grønnsaker på tallerkener. Legg på reker og dryss over granateplefrø, samt koriander. Server kokte poteter og resten av sausen ved siden av.
  8. Spis & Nyt !
Torskefilet
  1. Sett stekeovnen på 200°C.
  2. Del fisken i serveringsstykker, fjern skinnet og dryss over sitronpepper og havsalt.
  3. Legg den en ildfast form penslet med smør eller dekket med bakepapir.
  4. Stek i stekeovnen i 10-15 minutter, avhengig av tykkelsen på fisken.
Fennikelsaus
  1. Skjær fenikkel i strimler.
  2. Fres den i litt smør i en stekepanne noen minutter.
  3. Skru ned varmen og tilsett Crème Fraîche.
  4. La dette surre i ca. 5 minutter.
  5. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.
Grønnsaker
  1. Kok gulrøtter i vann tilsatt salt, en klype sukker og en klatt smør. Dette bevarer og framhever smaken og sødmen i gulrøttene.
  2. Ikke la gulrøttene bli overkokt, det skal være litt motstand når du stikker dem med en gaffel.
  3. Tilsett sukkererter på slutten av koketiden og kok i ytterligere 2 minutter.
 
Ingredienser
Poteter, gulrøtter og fennikel
Smak til sausen med salt, pepper og sitronsaft

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF