Crudo' laks med bringebær
"Crudo" er et italiensk ord som bokstavelig talt betyr "rå".
Det refererer til matretter som inneholder rå ingredienser, ofte sjømat som fisk eller skalldyr, og serveres vanligvis med enkle smaker som olivenolje, sitrus og urter.
Vi har laget en nydelig laksecrudo med bringebær - en forrett som garantert imponerer både ganen og synssansen 🌿
Den måtte jeg bare teste ut - og det lønte seg - KNALLGODT !
Den måtte jeg bare teste ut - og det lønte seg - KNALLGODT !
Jeg har tidligere testet ut laks & bringebær i denne oppskriften 👉 Ceviche av laks med bringebær & avokado, den er også veldig god, men tar mye lengre tid å tilberede.
Selve grunnlaget med rå laks, med sitrus og bringebær er en perfekt match 🌿
Jeg har endret litt på mengden av de forskjellige ingrediensene, og pinjekjerner ble byttet ut med litt sesamfrø og dill. Jeg anvendte en smaksnøytral rapsolje i stedet for olivenolje. Jeg synes oliven er veldig godt, men olivenolje er ikke veldig begeistret for.
Denne oppskriften passer til forrett til 6 porsjoner:
I glasset 🍸
Nicolas Maillart Platine Premier Cru Extra Brut
Frankrike, Champagne, Montagne de Reims
- 300 gram salmalaks eller tilsvarende god rå laks
- En liten neve ruccula
- 150 g bringebær
- 1 stk lime, saften og skallet
- 1 stk mellomstor appelsin, saften og skallet
- 2 ss kaldpresset rapsolje
- 0,5 ts Maldon havsalt
- 4 ts sesamfrø
- Dill
Sånn gjør du:
- Vask og tørk lime og appelsin. Riv skallet av halve appelsinen og limen på et fint rivjern. Legg det til side
- Legg av 16 bringebær til pynt og del dem i to.
- Resten av bringebærene moser du og blander sammen med saften av lime, appelsin, salt og olje.
- La sausen trekke i 10 minutter. Sil sausen i finmasket sil. Legg appelsin -og limeskall eller zest, som det heter på fagspråket over i sausen.
- Del laksen i tynne skiver og anrett på tallerkener.
- Ha over bringebærblandingen og pynt med friske bringebær, ruccula, sesamfrø og litt frisk dill.
- Server umiddelbart !
Nicolas Maillart Platine Premier Cru Extra Brut
Frankrike, Champagne, Montagne de Reims
Utviklet, frisk og mineralsk med god lengde, preg av modne epler, sitrus, kjeks, nøtt og krydder.
Denne utrolig gode champagnen passer perfekt til denne retten ✨
Den koster noen kroner, men er faktisk den beste champagnen jeg har smakt.
Jeg har servert den til pinnekjøtt, det kan også anbefales.
Hvis du ønsker kan du lese mer om Nicolas Maillart Platine Premier Cru Extra Brut, mannen og champagnen i pressemeldingen, som du finner i denne oppskriften 👉 Perfekt pinnekjøtt-middag 🍸
Crudo laks med bringebær |
Crudo laks med bringebær |
Crudo laks med bringebær |
Crudo laks med bringebær |
Crudo laks med bringebær |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar