Ovnsbakt indrefilet av svin i hvitløkssaus med honning


Smaksrik, mør og saftig indrefilet av svin med nydelig, søt, syrlig og velsmakende hvitløkssaus.
Denne enkle middagen tar det bare 30 minutter å lage !

Jeg serverer retten med ris, brokkolini & gulrøtter 🌿

Brokkolini 🌿 Min favoritt grønnsak 💚
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 800 g indrefilet av svin
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
  • 1,5 dl flytende honning
  • 1/2 dl vann
  • 1/2 knust kyllingbuljongterning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss finhakket hvitløk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1,5 ss maizena 
  • 0,5 ts tørket chiliflak
Sånn gjør du:
  1. Forvarm stekeovnen til 200°C
  2. Finskjær indrefilet fri for hinner og fett.
  3. Brun svinefileten raskt på alle sider i en stekepanne med litt olje og legg den over i en ildfast form. Kan gjerne dele den i to. 
  4. Krydre godt med salt og pepper.
  5. Visp sammen vann, honning, kyllingbuljongterning, soyasaus, hvitløk, eddik, maizena og chiliflak.
  6. Hell sausen rundt indrefileten og sett inn ett steketemometer.
  7. Stekes i stekeovn i 15-20 minutter til ønsket temperatur, 68-70°C, rosa eller 76°C, gjennomstekt. Jeg steker indrefilet av svin til den holder 70°C.
  8. La kjøttet hvile i 10 minutter før du deler det opp i skiver. Sausen kan du holde varm i stekeovn.
🌿 Grønnsaker
  1. Del gulrøtter i passende biter, hvis du ikke bruker små gulrøtter og kok dem i godt saltet vann til gulrøttene nesten er passe møre.
  2. Tilsett brokkolini og kok videre i 3 minutter.
🌾 RIS - til 4 porsjoner:
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk.
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
Ingredienser (mangler maizena )




Hold sausen varm i stekeovn

Ovnsbakt indrefilet av svin i hvitløkssaus med honning 

Ovnsbakt indrefilet av svin i hvitløkssaus med honning 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF