Ceviche består av rå fisk marinert i sitrussaft 🍋
Når fisk marineres i sitrussaft, settes en biokjemisk prosess som kalles denaturering i gang.
Denaturering forårsaker en endring i proteinene i fisken, som får den til å virke som om den er kokt.
Denaturering forårsaker en endring i proteinene i fisken, som får den til å virke som om den er kokt.
Det tar litt tid å 'koke' fisken og den må serveres med en gang de friske ingrediensene er tilsatt.
Retten trenger litt timing, men er veldig enkel å tilberede.
Hvis du begynner med forberedelsene 4,5 time før retten skal serveres så går det helt fint !
Godt, friskt og syrlig ♫♪
Til 6 porsjoner trenger du:
- 600 g fersk lakseloin
- 1 stk rød chili
- 4 ss olivenolje
- 1 ts salt
- 4 lime
- 2 sitroner
- 3 dl bringebær
- 2 avokado
- Frisk koriander
Sånn gjør du:
- Klem saften ut av lime og sitron, ha det i en bolle.
- Skjær chili i to på langs, fjern frøene og finhakk den.
- Bland chili, olje og salt inn i sitrussaften.
- Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn.
- La fisken stå kaldt i 3-4 timer til laksen blitt svakt rosa.
- Sil av sitrussaften.
- Rett før servering tilsettes avokado, skåret i biter og grovhakket koriander.
- Server retten i glass eller porsjonsformer
- Legg i litt lakseblanding, noen bringebær, litt ekstra koriander, nytt lag med laks og topp med flere bringebær og frisk koriander.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar