30 oktober 2015

Ceviche av laks med bringebær & avokado


Ceviche består av rå fisk marinert i sitrussaft 🍋
Når fisk marineres i sitrussaft, settes en biokjemisk prosess som kalles denaturering i gang.
Denaturering forårsaker en endring i proteinene i fisken, som får den til å virke som om den er kokt.

Det tar litt tid å 'koke' fisken og den må serveres med en gang de friske ingrediensene er tilsatt.
Retten trenger litt timing, men er veldig enkel å tilberede.
Hvis du begynner med forberedelsene 4,5 time før retten skal serveres så går det helt fint !

Godt, friskt og syrlig ♫♪

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 600 g fersk lakseloin 
  • 1 stk rød chili
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 4 lime
  • 2 sitroner
  • 3 dl bringebær
  • 2 avokado
  • Frisk koriander
Sånn gjør du:
  1. Klem saften ut av lime og sitron, ha det i en bolle.
  2. Skjær chili i to på langs, fjern frøene og finhakk den.
  3. Bland chili, olje og salt inn i sitrussaften.
  4. Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn.
  5. La fisken stå kaldt i 3-4 timer til laksen blitt svakt rosa.
  6. Sil av sitrussaften.
  7. Rett før servering tilsettes avokado, skåret i biter og grovhakket koriander.
  8. Server retten i glass eller porsjonsformer
  9. Legg i litt lakseblanding, noen bringebær, litt ekstra koriander, nytt lag med laks og topp med flere bringebær og frisk koriander. 
Under arbeid: laksen skal "koke" i sitrus i kjøleskapet, 3-4 timer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF