Ceviche består av rå fisk marinert i sitrussaft 🍋
Når fisk marineres i sitrussaft, settes en biokjemisk prosess som kalles denaturering i gang.
Denaturering forårsaker en endring i proteinene i fisken, som får den til å virke som om den er kokt.
Denaturering forårsaker en endring i proteinene i fisken, som får den til å virke som om den er kokt.
Det tar litt tid å 'koke' fisken og den må serveres med en gang de friske ingrediensene er tilsatt.
Retten trenger litt timing, men er veldig enkel å tilberede.
Hvis du begynner med forberedelsene 4,5 time før retten skal serveres så går det helt fint !
Godt, friskt og syrlig ♫♪
Til 6 porsjoner trenger du:
- 600 g fersk lakseloin
 - 1 stk rød chili
 - 4 ss olivenolje
 - 1 ts salt
 - 4 lime
 - 2 sitroner
 - 3 dl bringebær
 - 2 avokado
 - Frisk koriander
 
Sånn gjør du:
- Klem saften ut av lime og sitron, ha det i en bolle.
 - Skjær chili i to på langs, fjern frøene og finhakk den.
 - Bland chili, olje og salt inn i sitrussaften.
 - Skjær laksen i terninger og bland den forsiktig inn.
 - La fisken stå kaldt i 3-4 timer til laksen blitt svakt rosa.
 - Sil av sitrussaften.
 - Rett før servering tilsettes avokado, skåret i biter og grovhakket koriander.
 - Server retten i glass eller porsjonsformer
 - Legg i litt lakseblanding, noen bringebær, litt ekstra koriander, nytt lag med laks og topp med flere bringebær og frisk koriander.
 



Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar