Fløyelsmyk dessert med ett lite kick !
Sjokoladen smelter på tungen -og ender med 'ett lite sting' av hot chili !
Basilikum & sjokolade - JEPP - prøv da vel !!
Desserten er egentlig komponert til ære for min svigerinne, Libbe -som er i overkant glad i sjokolade og elsker basilikum !
Du trenger til 6 porsjoner:
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl lett melk
- 3 dl kremfløte
- 6 stk egg, skal bare bruke eggeplommene
- 50 g sukker
- 2-3 stk røde chili, bruker du mild chili kan du gjerne bruke 3
- Bringebær
- Basilikum
- Noe sprøtt
- Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme.
- Del chili i to på langs, fjern frøene og finhakk den.
- Kok opp melk, fløte, sukker og chili.
- Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet.
- Avkjøl til romtemperatur.
- Skill eggeplommene fra eggehvitene.
- Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
- Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene.
- Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
- La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg.
- (Lag dem gjerne dagen før og oppbevar dem i kjøleskapet frem til servering)
- Pynt og servér med friske bringebær, frisk basilikum -og noe sprøtt !
Klar til servering, jeg serverte desserten med havreflarn |
Det kan være smart og helle sjokoladeblandingen i en mugge, da blir det ikke så mye søl når du heller den i formene ! |
Klar til og helle fløteblandingen over sjokoladen |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar