30 oktober 2015

Bakt sjokoladekrem med chili ★


Fløyelsmyk dessert med ett lite kick !
Sjokoladen smelter på tungen -og ender med 'ett lite sting' av hot chili !
Basilikum & sjokolade - JEPP  - prøv da vel !!

Desserten er egentlig komponert til ære for min svigerinne, Libbe -som er i overkant glad i sjokolade og elsker basilikum !



Du trenger til 6 porsjoner:
  • 200 g mørk sjokolade
  • 2 dl lett melk 
  • 3 dl kremfløte
  • 6 stk egg, skal bare bruke eggeplommene 
  • 50 g sukker
  • 2-3 stk røde chili, bruker du mild chili kan du gjerne bruke 3
  • Bringebær
  • Basilikum
  • Noe sprøtt
Sånn gjør du:
  1. Knekk sjokoladen i biter i en bolle som tåler god varme.
  2. Del chili i to på langs, fjern frøene og finhakk den.
  3. Kok opp melk, fløte, sukker og chili.
  4. Hell den varme melkeblandingen over sjokoladen og visp til sjokoladen er helt smeltet.
  5. Avkjøl til romtemperatur.
  6. Skill eggeplommene fra eggehvitene.
  7. Tilsett eggeplommer én etter én og visp godt mellom hver eggeplomme.
  8. Hell sjokoladeblandingen i 6 små ildfaste former og sett dem i en langpanne eller stor ildfast form. Hell på kokende vann til halvveis opp på formene.
  9. Dekk med folie og bak på 175 grader i ovnen, i 35 minutter.
  10. La dem stå i romtemperatur 30 minutter, så får kremen satt seg.
  11. (Lag dem gjerne dagen før og oppbevar dem i kjøleskapet frem til servering)
  12. Pynt og servér med friske bringebær, frisk basilikum -og noe sprøtt !
Av eggehviten, som du får til overs kan du lage en pavalova.

Klar til servering, jeg serverte desserten med havreflarn


Det kan være smart og helle sjokoladeblandingen i en mugge, da blir det ikke så mye søl når du heller den i formene !

Klar til og helle fløteblandingen over sjokoladen

Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF