30 oktober 2015

Ovnsrett med kylling & chorizo ♫♫


Ganske sunn og veldig god rett, full av spennende smaker 🍅 

Litt HOT er den på grunn av chorizo pølsene og sambal olkek, en tykk chilisaus.

Spis & Nyt ♫

Til 6 porsjoner trenger du:
  • 8 stk kyllingfilet
  • Stekeolje
  • Smør
  • 300 g chorizo pølser
  • 2 løk, hakket
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • 3 x 290 g kikerter, avsilt og skyllet
  • 400 g hermetiske tomater
  • 1 rød paprika, skjært i strimler
  • 1 gul paprika, skjært i strimler
  • 200 g oliven
  • 2 ts sambal olek
  • 2 dl vann + ett beger kyllingfond/en terning kyllingbuljong
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Brun kyllingfilet raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side. Skjær dem i to deler.
  2. Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.
  3. Hakk løk og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.
  4. Tilsett kikerter, tomater, paprika, oliven, en kvist hakket timian, kyllingkraft og sambal olek. Smak til med salt og pepper.
  5. Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form. 
  6. Legg kyllingfilet og chorizo på toppen.
  7. Sett på lokk eller dekk til med stekefolie og stek på 200 grader i 20 minutter.
  8. Dryss over litt frisk timian ved servering og server ovnsretten med godt brød.
Klar til steking ♫♫

Tilberedning av ovnsrett med kylling & chorizo ♫♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF