Litt HOT er den på grunn av chorizo pølsene og sambal olkek, en tykk chilisaus.
Spis & Nyt ♫
Til 6 porsjoner trenger du:
- 8 stk kyllingfilet
- Stekeolje
- Smør
- 300 g chorizo pølser
- 2 løk, hakket
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 3 x 290 g kikerter, avsilt og skyllet
- 400 g hermetiske tomater
- 1 rød paprika, skjært i strimler
- 1 gul paprika, skjært i strimler
- 200 g oliven
- 2 ts sambal olek
- 2 dl vann + ett beger kyllingfond/en terning kyllingbuljong
- Frisk timian
- Salt
- Pepper
- Brun kyllingfilet raskt, i en varm stekepanne med litt olje på alle sider, legg dem til side. Skjær dem i to deler.
- Skjær chorizo i skiver og stek dem rask i stekepanne, legg dem til side.
- Hakk løk og stek den i smør til den er gyllen, ca. 5 minutter. Tilsett hvitløken det siste minuttet.
- Tilsett kikerter, tomater, paprika, oliven, en kvist hakket timian, kyllingkraft og sambal olek. Smak til med salt og pepper.
- Hell grønnsaksblandingen i en ildfast form.
- Legg kyllingfilet og chorizo på toppen.
- Sett på lokk eller dekk til med stekefolie og stek på 200 grader i 20 minutter.
- Dryss over litt frisk timian ved servering og server ovnsretten med godt brød.
Klar til steking ♫♫ |
Tilberedning av ovnsrett med kylling & chorizo ♫♫ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar