OBS: Inneholder produktplassering
Fransk løksuppe er en aldeles nydelig suppe, som varmer både kropp og sjel ♥
Denne passer helt perfekt, nå om høsten, når det blir kaldt i luften og løken er på sitt beste.
Suppen er veldig enkel å lage, men den trenger lang koketid.
Da er det kjekt med en elektrisk slow cooker :
Crock-Pot fra
KitchenTime
Det er en elektrisk gryte, som koker maten på lav varme over lang tid.
Ingredienser til 4 porsjoner:
Oppskriften kan gjerne dobles, det er plass til det i Crock-Pot gryten.
- 4-6 stk løk
- 2 ss solsikkeolje
- 2 fedd hvitløk
- 10 dl vann og 3 grønnsaksbuljong terninger
- 0,5 ts tørr timian eller ca. 1 ss frisk hakket timian
- 1 ts sukker
- Salt
- Pepper
- 4 skiver godt brød
- Smør
- Hvitost
Fremgangsmåte:
- Skjær løken i tynne skiver. Bruk gjerne en mandolin.
- Stekes i stekepanne med olje under omrøring, tilsett presset eller finhakket hvitløk.
- Stekes på middels varme til den blir gylden.
- Tilsett den stekte løken, hvitløk, timian og sukker i gryta.
- Kok opp grønnsaksbuljong i en kjele og hell den over i crock-pot-gryten.
- La suppen 'koke' ca. 4 timer på LOW eller ca. 2 timer på HIGH
- Tilsett 1 dråpe sukkerkulør, hvis du ønsker en litt mørkere farge på suppen.
- Smak til med salt og pepper.
- Smør litt godt smør på brødskivene, legg på ost og strø over litt timian. Timian har veldig sterk smak, så ikke brukt for mye.
- Stek ostesmørbrød i varm stekeovn, 225 grader i ca. 10 minutter eller til osten er gyllen.
- Serveres rykende varm, i store suppeskåler med ett ostesmørbrød på toppen.
|
Spis & Nyt ♥ |
|
Mandolin er en fin investering, hvis du bruker mye grønnsaker |
|
Klar til koking i 2 eller 4 timer |
|
CROCK-POT får du kjøpt her , hos KitchenTime ✿ |
Hei.
SvarSlettKan bruke den langsomme kokeren til suppe ja, det hadde jeg ikke tenkt på. Og den her suppa vil jo være kjempefin som kveldskos.
Ja vist ! :) Kjempegodt med løksuppe :)
Slett