06 oktober 2015

Grove lapper med havregryn ✿


Havregryn inneholder god næring i form av vitaminer, mineraler, kostfiber og proteiner 🌿 I sammalt hvete er det brukt hele hvetekorn, både skall og kjerne, er malt til mel.

Da de inneholder mye grovt mel og korn, så blir de ikke så luftige som 'vanlige' sveler,
men de er desto sunnere.

Lapper kan serveres med godt smør og brunost, syltetøy, rømme eller honning og friske bær.
De kan spises varme, lunkne eller kalde !

Disse gode, sunne lappene, nesten uten sukker passer til alle døgnets tider, frokost, lunch eller kvelds ! Passer godt i matboksen, på skolen, på jobb eller på tur 🍓

Hvis du ønsker søtere lapper, laget med hvetemel finner du oppskriften 👉 her.
Godt er det 'åkke som' 🍓


Du trenger til ca. 24 stk:
  • 4 egg
  • 7 dl lett melk
  • 4 dl havregryn, lettkokt
  • 4 dl sammalt hvete
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts salt
  • 1 ss sukker eller annen søtning
Sånn gjør du:
  1. Visp sammen egg, sukker og salt.
  2. Tilsett 5 dl av melken, bland godt sammen.
  3. Rør inn havregryn, sammalt hvete og hvetemel til en jevn røre.
  4. Tilsett resten av melken og rør til en jevn, fin røre.
  5. La røren svelle i minimum 15 minutter.
  6. Stek lapper i en stekepanne, med litt smør på middels varme. 
  7. Når oversiden begynner og stivne, snu dem og stek på den andre siden.

Servert med jordbærsyltetøy og lett rømme

Servert med brunost og jordbærsyltetøy

Servert med blåbærsyltetøy og frisk timian

Ingredienser
((¯`´¯) Spis & Nyt
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF