Hvit pizza - pizza med "hvit pizzasaus" er ikke like vanlig, som den tomatbaserte,
men kan trygt anbefales, smaker digg !Jeg brukte kun crème fraîche, som pizzasaus -men du kan gjerne blande den med litt finhakket hvitløk eller noen friske finhakkede urter.
Godt er det - med kylling og pesto på hvit pizza ♫
Server pizzaen rykende varm med litt frisk babyspinat eller ruccola på toppen
-og litt ekstra pesto i en skål ved siden av 🌿
Oppskrift til 4 porsjonspizza eller en langpannepizza:
Pizzafyll
3) Server pizzaen rykende varm med litt frisk babyspinat eller ruccola på toppen.
Oppskrift til 4 porsjonspizza eller en langpannepizza:
Pizzafyll
- 1,5 dl crème fraîche lett
- 2 stk kyllingfilet, rå
- 4 ss pesto *
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- Salt
- Pepper
- 300 g revet ost
- 100 g babyspinat eller ruccola
Pizzabunn
1 ) Rør gjæren ut i fingervarmt vann, 37 grader.
Tilsett olje, salt og hvetemel, litt og litt mel om gangen.
Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
La den heve i 45 minutter.
Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller kjevl den ut på en langpanne.
Etterheves i ca. 15 minutter.
2) Smør crème fraiche på pizzabunnen.
Skjær kylling, rødløk og paprika i strimler. Kyllingen trenger ikke stekes på forhånd.
Fordel rødløk, paprika og kylling utover pizzabunnen. Krydre forsiktig med litt salt og pepper.
- 500 g hvetemel / ca. 7 dl
- 1/2 pk fersk gjær
- 3 dl vann
- 1/2 dl olje
- 1,5 ts salt
1 ) Rør gjæren ut i fingervarmt vann, 37 grader.
Tilsett olje, salt og hvetemel, litt og litt mel om gangen.
Elt deigen sammen, tilsett nok mel så den blir smidig.
La den heve i 45 minutter.
Del deigen i fire emner og kjevl ut pizzabunner eller kjevl den ut på en langpanne.
Etterheves i ca. 15 minutter.
2) Smør crème fraiche på pizzabunnen.
Skjær kylling, rødløk og paprika i strimler. Kyllingen trenger ikke stekes på forhånd.
Fordel rødløk, paprika og kylling utover pizzabunnen. Krydre forsiktig med litt salt og pepper.
Dryss over revet ost og legg på noen skjeer pesto, her og der.
Stek pizzaen midt i ovnen i ca. 20 minutter på 225 °C.
3) Server pizzaen rykende varm med litt frisk babyspinat eller ruccola på toppen.
Spis & Nyt ♫ |
Ferdig stekt |
Klar til steking ! |
Pesto får du kjøpt ferdig på glass, noen gode -og andre ikke fult så gode,
men ekstra god blir den om du lager den selv.
- 1 potte basilikum
- 2 ss pinjekjerner
- 50 g reven parmesan
- 3 fedd hvitløk
- 1 dl god olivenolje
Mos balsilikum, parmesan, pinjekjerner (som du bør riste i en varm panne først) og hvitløk i en foodprosessor/blender.
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.
☆҉.¸.•
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.•❥•♪♫⁀°♡ღ¸☆´ ❥•♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི
Tilsett olivenolje i en tynn stråle, mens maskinen går.
Smak til med salt og pepper.
Ingredienser |
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.•❥•♪♫⁀°♡ღ¸☆´ ❥•♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar