En liten vri på det tradisjonelle rekesmørbrødet og det smaker helt nydelig !
Gode reker servert på fersk loff, med fennikelsalat og crème fraîche dressing
ღ
Til 4 smørbrød trenger du:
- 4 skiver loff *
- Godt smør
- 800 g reker med skall
- 1 fennikel
- 2 ss frisk dill
- 1 sitron
- 2 ts olivenolje
- 1 håndfull ruccola
- Dressing *
Sånn gjør du:
- Skrell reker.
- Rør sammen dressingen og sett den i kjøleskapet.
- Skjær fennikel i tynne skiver.
- Kok vann i en kjele og tilsett fennikel i skiver, kok i 3 minutter.
- La dem renne godt av og avkjøles.
- Bland fennikel sammen med hakket dill, sitronskall og sitronsaft av ½ sitron, samt 2 ts olivenolje.
- Smør godt smør på loffskiver.
- Legg på fennikelsalat.
- Topp med reker og ruccola, legg på en skje dressing og server med en sitronbåt.
Dressing:
- 4 ss crème fraîche lett / bruk laktosefri rømme hvis du går på lavFODMAP dietten
- 4 ss majones
- 1-2 ts sitronsaft
- Salt
- Hvit pepper
Rør sammen crème fraîche lett og majones.
Smak til med sitron, salt og pepper.
* Bruk
lavFODMAP vennlig brød, hvis du går på den dietten. Det finnes noen typer fint, glutenfritt brød som egner seg til disse smørbrødene.
 |
Klar til servering |
 |
Legger på fennikelsalat og reker |
 |
Lager fennnikelsalat ! Bruk gjerne saks og klipp dillen. |
 |
Spis & Nyt ♫♪ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar