Maten blir så god når den kan kose seg lenge på lav varme.
Prøvde meg på bolognese i Crock-Pot i dag. Bolognese er en tomatbasert kjøttsaus.
Spaghetti bolognese er en av de, hvis ikke den mest spiste pastaretten i verden.
Kjøttsaus tilberedt i Crock-Pot passer seg selv mens du er på jobb, skole eller fritidsaktiviteter.
Det gjenstår bare og koke spaghetti når du kommer hjem igjen.
Kjøttsausen kan også kokes i vanlig kjele på svak varme i en til to timer !
Så enkelt -og så godt som det blir !!
Passet veldig godt med pasta i dag, selv om det er søndag -det verdens pastadag i dag !
Du trenger til 6 rikelige porsjoner:
- 800 g stekt kjøttdeig
- 400 g tomater på boks
- 2-3 stk gulrøtter, revet
- 1 stk løk, hakket
- 1 stang stangselleri, hakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 1 neve baby spinat, hakket
- 3 ss tomatpure
- 3 ss rødvin
- 1 ts oregano
- 1 ts timian
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- Spaghetti
- God revet ost
- Stek kjøttdeigen raskt i to omganger, på en varm panne med litt smør eller olje.
- Legg alle ingrediense i Crock-pot-gryta, unntatt spaghetti og revet ost.
- Bland alt godt sammen.
- Kok kjøttdeigblandingen i 7-8 timer på LOW eller 4-5 timer på HIGH. Kan gjerne koke lenger også. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
- Når det gjenstår ca. 20 minutter av koketiden, koker du spaghetti i en kjele etter anvisning på pakken.
- Sil av vannet og bland spagettien sammen med kjøttsausen eller legg kjøttsaus over pastaen ved servering.
- Dryss over litt revet parmesan eller annen god revet ost over retten ved servering.
![]() |
Ingredienser |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar