25 oktober 2015

Crock-Pot Spaghetti Bolognese ✿


Maten blir så god når den kan kose seg lenge på lav varme🍅
Bolognese er en tomatbasert kjøttsaus, som blir bedre og bedre jo lenger den koker. 

Spaghetti bolognese er en av den mest spiste pastaretten i verden.
Det passer perfekt i dag, selv om det er søndag. Det er verdens pastadag !

25. oktober feires Den internasjonale pastadagen over hele verden, nesten i hvert fall 🍝
Den internasjonale pastadagen ble stiftet den 25. oktober 1995 av World Pasta Congress, som en måte å fremheve pastaen på som et næringsrikt og mangesidig produkt.

Så enkelt -og så godt som det blir 🍝
Kjøttsaus tilberedt i Crock-Pot/slowcooker passer seg selv mens du er på jobb, skole eller fritidsaktiviteter.

Da gjenstår det bare å koke spaghetti når du kommer hjem igjen.
Kjøttsausen kan også kokes i vanlig kjele på svak varme i en til to timer !



Du trenger til 8 porsjoner:

  • 800 g stekt kjøttdeig
  • 400 g tomater på boks
  • 2-3 stk gulrøtter, revet
  • 1 stk løk, hakket
  • 1 stang stangselleri, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 neve baby spinat, hakket
  • 3 ss tomapure
  • 3 ss rødvin
  • 1 ts oregano
  • 1 ts timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • Spaghetti
  • God revet ost
Sånn gjør du:
  1. Stek kjøttdeigen raskt i to omganger, på en varm panne med litt smør eller olje.
  2. Legg alle ingrediense i Crock-pot-gryta, unntatt spaghetti og revet ost.
  3. Bland alt godt sammen.
  4. Kok kjøttdeigblandingen i 7-8 timer på LOW eller 4-5 timer på HIGH. Kan gjerne koke lenger også. Den er konstruert slik at dampen som kommer opp fra maten dannes på undersiden av lokket før det drypper ned i maten igjen. Det er veldig lite væske som fordamper. I en ovn eller i en kjele på komfyren vil mye vann fordampe, og du kan også regulere hvor mye væsken koker inn. I en slow cooker er lokket på under hele kokeprossen og væske fra kjøtt og grønnsaker vil bli i gryten. Så du trenger ikke være redd for at den skal tørrkoke.
  5. Når det gjenstår ca. 20 minutter av koketiden, koker du spaghetti i en kjele etter anvisning på pakken.
  6. Sil av vannet og bland spagettien sammen med kjøttsausen eller legg kjøttsaus over pastaen ved servering.
  7. Dryss over litt revet parmesan eller annen god revet ost over retten ved servering.
Ingredienser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF