MONGOLSK BIFF på sparebluss !


Mongolsk biff finner du på menyen i mange kinarestauranter rundt omkring i hele verden !
Herlig mørt, godt kjøtt med en tykk smaksrik saus ♫♫

Mongolsk biff blir laget med biffkjøtt og servert med ris.
Her får du oppskriften på en billigere utgave med kjøttdeig & nudler.

Red curry paste, soyasaus, sesamolje og hoisinsaus får du kjøpt i de fleste dagligvarer. 
Men, de er mye billigere hvis du kjøper store flasker og ekstra billig hvis du kjøper dem i butikker, som har ett godt utvalg i asiatisk mat. De er holdbare i flere måneder, selv etter de er åpnet hvis de står kaldt og du bruker rent bestikk og tørker av flaskehalsen etter hver gang. 

Den tykke, smaksrike sausen er selvfølgelig fremdeles en stor del av retten. 
Med den prisstigningen det har vært på matvarer så må man knipe litt igjen der man kan.

Helt unik knallgodt smaksbilde 😋
Jeg bruker masse thailandske smaker, som red curry paste og sesamolje i tillegg til den vanlige smaken man finner i mongolsk biff, en blanding av soyasaus, sukker og hoisinsaus.

Jeg elsker koriander, men for dere, som synes koriander smaker såpe kan urten erstattes med bladpersille. Nå har det nå kommet bladpersille i potte også faktisk 🌿

Ekstremt, god og rask middag på under 30 minutter !

Du trenger til 3 porsjoner :
Inneholder per porsjon :  622 kcal / 60 g karbo / 35 g protein / 25 g fett / 3,3 g salt 
  • 150 g eggnudler
  • 400 g kjøttdeig
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss rapsolje
  • 2 ts revet hvitløk
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ts red curry paste
  • 1 dl soyasaus
  • 2 ss rørsukker
  • 2 ss honning
  • 2 ss hoisinsaus
  • 2,5 dl vann 
  • 2 ss maizena 
  • 1 rød paprika
  • 2-3 vårløk
  • 1 ss sesamfrø
  • Frisk koriander eller bladpersille
Sånn gjør du:
  1. Skrell og riv/hakk hvitløk og ingefær. Del paprika og vårløk i terninger og ringer.
  2. Sett på en kjele med vann og kok nudler al'dente etter anvisning på pakken. Egg Noodles fra Santa Maria, som jeg brukte i dag har en koketid på 5 minutter, jeg kokte nudlene i 4 minutter da de skal koke videre i sausen. Sil av vannet. Er den lenge tid retten er ferdig kokt kan du skylle dem i kaldt vann så de ikke henger sammen. Er kjøttdeigblandingen ferdig kan du blande nudlene rett i pannen.
  3. Brun kjøttdeig i en stekepanne med en blanding av raps og sesamolje til kjøttdeigen er gjennomstekt. Sesamoljen kan du droppe og kun bruke rapsolje, hvis du foretrekker det. 
  4. Tilsett hvitløk, ingefær og red curry paste og stek videre ett par minutter.
  5. Tilsett soyasaus, rørsukker, hoisinsaus, 2 dl vann og paprika. 
  6. Rør ut maizena i 0,5 dl vann og hell det over i pannen med kjøttdeig.
  7. Bland inn vårløk og kokte nudler.
  8. Dryss over sesamfrø og hakket koriander eller bladpersille ved servering.






MONGOLSK BIFF på sparebluss 

Dette er ikke det sunneste måltidet du kan spise, men ikke det verste heller. 
Den inneholder mye salt : 3,3g per porsjon. 
Det anbefales maksimum 5g salt per dag, så det er innenfor.

Retten inneholder:
Kalorier  3 store Porsjoner:  1867 kcal         Per porsjon :    622 kcal    

Protein                          105,7 g                                  35,23 g
Karbohydrater                180 g                                     60 g
Fett                               76,6 g                                    25 g
Salt                                9,9 g                                     3,3 g                


    
               


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF