}); Edels Mat & Vin: Brun julesaus ❤ Laget av kraften fra medisterkaker ! Google+

søndag 9. desember 2018

Brun julesaus ❤ Laget av kraften fra medisterkaker !


Jeg stekte medisterkaker i dag, som jeg trekte i buljongvann med frisk timian 🌿
Du kan selvfølgelig bruke vanlig farsedeig, som du får kjøpt billig nå før jul.
Brun farsekaker eller medisterkaker rask på alle sider og legg dem over i kjelen med kraft.

Jeg brukte ca. 2 liter vann og 3 kjøttbuljongterninger, samt en god neve frisk timian. 

Kraften ble jo så god etter medisterkakene hadde fått kost seg i kjelen en stund.  
Kunne jo ikke tømme den ut, så jeg silte den og lagde en stor porsjon med god brun saus. 
Den kan fint fryses, så har du god brun saus på lur til julens middager.

Skikkelig smakfull, kraftig, feit og god saus


Du trenger til 16 porsjoner:
  • 120 g smør
  • 120 g hvetemel
  • 20 dl kraft
  • 2 ss soyasaus
  • 2 laurbærblad
  • 2 ts soppsoya
  • 1 ts grønn pepper

Sånn lager du saus:
  1. Smelt smør, tilsett mel og brun melblandingen over svak varme til blandingen får en nøttebrun farge.
  2. Spe med kraft, litt og litt om gangen.
  3. Tilsett soyasaus, soppsoya, laurbærblad og knust grønn pepper.
  4. La sausen trekke i ca. 10 minutter.
  5. Smak til med salt og pepper hvis nødvendig, jeg trengte ikke det. Sausen var helt perfekt. 

Sil kraften !
Mål opp riktig mengde med mel og smør !
Surr smør og mel til det blir nøttebrunt !
Knus grønn pepper !
La sausen trekke !
Klar til servering !
Klar til frysing !!

Må innrømme at jeg ikke har laget medisterfarsen selv. 

Jeg kjøpte julefarse, laget av medisterdeig, spedd med melk og krydret med nellik, ingefær, salt, pepper og muskattnøtt. 

Steker medisterkaker 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar