Det man trenger til en god middag med lammeskank er lammeskanker, grønnsaker, krydder og kraft til å koke skankene i 🌿
Du kan koke retten i slowcooker, vanlig kjele eller trykkoker.
Jeg vil anbefale slowcooking for å oppnå optimalt smaksbilde på den sykt gode sausen, som jeg tilsatte litt kokosmelk !
Jeg har tidligere lagt ut gode oppskrifter med kraft av rødvin og tomat, hvitvin, øl, samt grønnsaker og krydder selvfølgelig.
Den siste oppskriften med lammeskank var 👉 Lammeskanker i indisk curry
Derfor har jeg laget en gryte med kjøtt fra lammeskanker.
Lammegryte med kokt og renset lammeskank i en smaksrik tomatsaus med paprika, krydder og kokosmelk 🍅
Serveres med potetmos.
Jeg er sjeldent 100% fornøyd med en rett, men i dag var jeg i nærheten av 98% fornøyd !
KNALLGODT 🌿
Du trenger til 3-4 porsjoner:
- 2 stk lammeskank
- 1/2 dl mel
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 1 stk løk
- 1 stk hvitløk, uten fedd
- 1 stk gul paprika
- 1 stk rød paprika
- 2-3 stenger stangselleri
- 400 g hermetiske tomater med oregano og basilikum
- 1 stk beger kjøttfond eller en stk kjøttbuljongterning
- 2 ss Worcestershire saus
- 1 ss grillkrydder
- 1 ss Sriracha chilisaus
- 1/2 dl vann
- 2,5 dl kokosmelk
- Bladpersille
Tilberedning i Crock-Pot / Slowcooker
- Gni inn lammeskank med mel, salt og pepper.
- Grovhakk løk, press eller riv hvitløk, del paprika i terninger.
- Bland alle ingrediensene i kjelen og legg i lammeknokene. Dette kan gjøres kvelden før. Sett kjelen i kjøleskapet og sett den på kok når du står opp.
- Kokes i en slowcooker, på LOW i 8 timer.
- Løft ut lammeskankene og rens dem for fett og slinter.
- Tilsett 2,5 dl kokosmelk i sausen og kok opp på HIGH.
- Legg kjøttet tilbake i kjelen.
- Server gryten med hakket bladpersille og ønsket tilbehør.
Tilberedning i kjele
- Gni kjøttet inn med salt, pepper og mel.
- Legg dem i en stor kjele.
- Tilsett alle ingrediensene, men du må tilsette mer vann enn beskrevet ovenfor, 3-5 dl.
- La det surre under lokk i 2-3 timer, til kjøttet faller av beinet.
- Tilsett mer vann under koketiden hvis nødvendig.
- Løft ut lammeskankene og rens dem for fett og slinter.
- Tilsett kokosmelk og kok opp.
- Legg kjøttet tilbake i kjelen.
- Server gryten med hakket bladpersille og ønsket tilbehør.
- Gni inn lammeskankene med salt, pepper og mel.
- Legg lammeskankene tilbake i kjelen.
- Tilsett alle ingrediensene, men tilsett 2 dl vann i stedet, så du får opptrykket i kjelen.
- Sett på lokket og lukk det. Skyv trykkventilen til stengt for damp.
- Velg funksjonen MEAT/STEW og still den inn på 60 minutter. Først varmes den opp, det tar 10-15 minutter. Når den er varm starter nedtellingen.
- Når tiden er ute, går trykkokeren automatisk på KEEP WARM -og starter opptelling på klokken. Ikke rør trykkventilen, før etter 10-15 minutter. Trykk STOPP. Slipp forsiktig ut gjenværende luft ut av trykkventilen. Bruk ett kjøkkenredskap ikke hendene, for det er veldig varm damp.
- Løft ut lammeskankene og rens dem for fett og slinter.
- Tilsett kokosmelk i sausen og kok opp på BROWN.
- Legg kjøttet tilbake i kjelen.
- Server gryten med friske urter og ønsket tilbehør.
![]() |
Lammegryte - klar til koking |
![]() |
Lammegryte -etter 8 timer på LOW |
![]() |
Rens kjøttet og tilsett kokosmelk |
![]() |
Lammegryte klar til servering ! |
Denne laget vi på lørdag, kjempegod gryte, ble litt til overs som vi spiste på søndag, den var enda bedre da, skal definitivt lages igjen :-P
SvarSlettSå hyggelig at den falt i smak. Jeg ble faktisk veldig fornøyd med oppskriften. Takk for positiv tilbakemelding :-)
Slett