17 november 2023

Gløggmarinert kylling med parmesanpoteter og gløggsaus !


Jeg bruker Hellstrøm' sin gløgg, det er fordi jeg hadde igjen litt på en flaske.
Du kan gjerne bruke en litt billigere alkoholfri utgave i denne retten.

Men, den er veldig god altså 
👉  Her serverer jeg den med pepperkaker og blåmuggost !
- og 👉  her med ovnsbakt brie foran peisen på hytta 🍂

Gløgg kan brukes til mer en drikke !
Har du prøvd å marinere hvitt kjøtt med gløgg ?
Jeg bruker kylling i denne oppskriften, men du kan gjerne bruke kalkun.

Restene av marinaden brukes i sausen, som blir herlig kremet og god med litt fløte. 
Server kylling og saus med ovnsbakte parmesan-poteter og gode grønnsaker.


Ble slettes ikke verst - 🌿

Gløggmarinert kylling med parmesanpoteter, grønnsaker og gløggsaus 🍂


Du trenger til 4 porsjoner
  • 4 stk kyllingfilet 
  • Stekesmør
Gløggmarinade
  • 3 dl sterk utblandet gløgg
  • 1 stk appelsin
  • 2 ss revet/finhakket ingefær 
Sånn gjør du:
  1. Riv skallet av appelsinen og press ut saften. 
  2. Riv ingefær. 
  3. Bland sammen gløgg, ingefær, appelsinskall og appelsinsaft.
  4. Finskjær kyllingfiletene for fett og sener.
  5. Legg kyllingfilet i en pose, gjerne dobbel så det ikke går hull på den, og hell over marinaden. 
  6. Mariner kjøttet i 4-24 timer i kjøleskapet. 
  7. Ta kyllingen ut av kjøleskapet. Sil av og ta vare på marinaden.
  8. La kjøttet temperer seg i romtemperatur i 30 minutter. Tørk godt av kjøttet før du steker det.
  9. Krydre kjøttet med salt og pepper. 
  10. Varm opp stekepannen med godt smør.
  11. Stek kyllingfilet i 2 minutter på hver side for å få en god stekeskorpe. Legg på lokk og skru ned til lav temperatur. La kyllingfileten ettersteke i 6 til 8 minutter.
Ovnsbakte parmesan-poteter
  • Poteter
  • Revet parmesan
  • Frisk timian
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  • Vask potetene og del dem i to.
  • Legg dem i en i ildfast form og strø på salt, pepper, parmesan og litt timian
  • Stek dem på 220° i 30-40 minutter, til de er møre. Kommer an på størrelsen på potetene.
Gløggsaus
  • Gløggmarinade 
  • 1 dl kremfløte
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ts maizena + litt vann
  • Pepper
  • Salt
Sånn gjør du:
  1. Hell marinaden, som kalkunen ble marinert i, over i en kjele og kok den i 5-10 minutter. 
  2. Tilsett fløte og soyasaus. 
  3. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og hell den over i sausen.
  4. Kok til sausen tykner.
  5. Smak til med pepper og salt.
Grønnsaker 
  • Snacks gulrøtter
  • Brokkolini
  • Flaksalt
Sånn gjør du:
  1. Del små gulrøtter i to på langs.
  2. Kok gulrøttene i godt saltet vann i ca. 10 minutter.
  3. Tilsett brokkolini og kok videre i 3-4 minutter.









Gløggmarinert kylling med parmesanpoteter og gløggsaus !

Fredagsmys 🎶🍷
Fyr i peisen, mænna spiller på tangentene 🎹
Jeg grubler på en oppskrift eller to 🍒🍎🍐
Lag en fin kveld 💙💜



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF