25 november 2023

Jamaican Jerk Steak av indrefilet ♫ Servert med søtpotetpure, grønn peppersaus, aspargesbønner, syltet rødløk & potetchips !

Perfekt medium stekt biff i AirFryer med Jamaican Jerk  

En AirFryer - Luftfrityrkoker fungerer som en frityrkoker, 
men den 'friteter' med varmluft istedet for olje !
Du kan selvsagt steke biffen i vanlig stekepanne hvis du ønsker det.

Jeg krydrer biffen med Jamaican Jerk !
En krydderblanding/rub med tørkede krydder, som jeg hadde igjen etter jeg laget Jamaican Jerk' kylling med mango, som du finner oppskrift på 👉 her.


Server biffen med søtpotetpure, grønn peppersaus, aspargesbønner, syltet rødløk & potetchips 🌿

Jeg hadde nesten glemt hvor knallgod denne grønne peppersausen er !
Håper noen kan begynne og selge Mrs Chengs soppsoya saus i nærheten. Det er Mrs Chengs soppsoya og den grønne pepperen, som utgjør den store forskjellen på en helt grei saus og en knallgod en ! Sitat etter måltidet : "Ikke kast sausen, jeg skal drikke opp den" 😋


Du trenger:
  • Godt mørt biffkjøtt, jeg bruker indrefilet 
  • Rapsolje
  • Jamaican rubb
Steking av biff i AirFryer
Tiden varierer etter tykkelse og kvalitet på kjøttet og det er store forskjeller på de forskjellige typene av airfryere, så dette er ikke fasiten. 
  1. Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med Jamaican Jerk. Gni det godt inn i kjøttet.
  2. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 180°C.
  4. Legg kjøttet i kurven og stek det på 180°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram. Ikke legg i for mye kjøtt, det nå være litt luft imellom biffene. 
  5. La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering.
I stekepanne 
  1. Pensle biffen med olje på begge sider og krydre godt med Jamaican Jerk. Gni det godt inn i kjøttet.
  2. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den.
  3. Stek kjøttet i en blanding av rapsolje og meierismør på sterk varme, i 3-5 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. 
  4. La biffen hvile i 5-10 minutter før servering.
Syltet rødløk bør lages dagen før eller, i hvert fall noen timer før servering.
Oppskrift 👉 her

Søtpotetpuré
  • 800 g skrelte søtpoteter
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Skjær søtpoteter i biter, kokes til de er møre i lettsaltet vann.
  2. Sil godt av vannet, tilsett smør og fløte, og kjør til det blir en fin puré med en stavmikser.
  3. Smak til med salt og pepper.
  4. Hold den varm på svak varme eller varm den opp igjen før servering.
Grønn Peppersaus
  • 4 dl kjøttkraft, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss grønn pepper
  • 1 dl kremfløte
  • 1-2 ss Mrs Chengs soppsoya eller mørk, tykk, usøtet soyasaus.
Sånn gjør du:
  1. Rist sammen melet med litt kald kjøttkraft -eller litt av vannet.
  2. Kok opp resten av kraften og visp inn meljevningen.
  3. Knus grønn pepper grovt i en morter.
  4. Tilsett grønn pepper og la sausen koke i minst 5 minutter.
  5. Tilsett fløte og smak til med soyasaus og eventuelt litt salt hvis nødvendig. Smak på sausen før du eventuelt tilsetter salt. Soyasaus og hvis du bruker fond eller buljongterning kan inneholde mer enn nok salt.
Aspargesbønner 
  1. Kutt av begge endene på bønnene med en skarp kniv.
  2. Kokingen går raskt så kok aspargesbønnene mens biffen hviler. Kok aspargesbønner ett par minutter i vann tilsatt en god mengde flaksalt.
Se steg for steg bilder litt lenger ned på siden👇


Chateau Ksara Réserve du Couvent 2020

I går stod jeg foran Rijoja vin, da Butikksjef Lillemæhlum kom med vinabefaling til godt krydret biff, med søtpotetpure og kremet saus. Jeg kunne gjerne gå for en spansk en, men han kunne også anbefale god vin fra Libanon, hvis jeg ville prøve ny, god vin !

En flott og konsentrert syrefrisk franskinspirert libanesisk rødvin som tåler 7-8 år.
Hint av sjokolade, vanilje, tobakk. Lang ettersmak.
Kr 195,00

Vingården Chateau Ksara, har produsert vin siden 1857.
Hjemmesiden til vingården finner du 👉 her

Vinen var veldig god og passet perfekt til dagens middag 🍷














  • VaretypeRødvin
  • Varenummer4013701
  • LuktFiken, plommer, kirsebær.
  • SmakHint av sjokolade, vanilje, tobakk. Lang ettersmak.
  • FargeMørk rubinrød.
  • Land, distriktLibanon, Bekaa Valley
  • ProdusentCh. Ksara
  • Årgang*2020

' Såmmå å je er hen i væla, bære je ser Mjøsa' (Sandvika, Ottestad, Stange kommune)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF