Jamaican Jerk' kylling med mango !


Jamaican Jerk er en tradisjonell rub, krydderblanding med tørkede krydder.

Hvem elsker ikke karibisk smak? 
På de karibiske øyer preges maten av smaksrike krydderblandinger, aromatiske urter og hete fra ulike chilisorter. Frukt er en favorittingrediens, og mange karibiske retter får en sursøt twist fra ananas, mango, lime og appelsin.

Knallgod, mør kylling med jamaicanske krydder, søtsmaken fra mango, litt varme fra paprika i en smaksrik, sykt god saus 🌿


Først blander du sammen 'Jamaican Rub'.
Masse god krydderblanding, som du kan spare å bruke restene av senere.

Jeg tilbereder retten i en Crock-Pot' Slowcooker, da blir den best.
Du kan steke den i en ildfast form i stekeovnen, hvis du ønsker det 🍛

Kyllinglår har mer smak og er saftigere enn kyllingbryst
Jeg bruker lårfilet uten bein og skinn, men med litt av fettet på, i denne retten.
Enkelt og greit, klar til bruk i passende biter, men du kan selvsagt bruke kyllingbryst.
Kyllingstrimler anbefaler jeg ikke, da gryten må koke lenger for å få utviklet smakene.

Server kyllingen med kokt jasminris, brokkolini og spisskål 🌿


Jamaican Jerk Rub
1 ss = 10 ml / 1 ts = 5 ml
  • 1 ss hvitløkspulver
  • ½ ss løkpulver
  • 1 ss rørsukker
  • 2 ts timian
  • 1 ts pepper
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts paprika
  • 1 ts allehånde
  • 1 ts kanel
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ ts karripulver
  • ½ ts kajennepeper
  • 1 ts tørkede chilipepperflak
Sånn gjør du:
  1. Bland alle ingrediensene sammen i en bolle. 
  2. Hell det over på ett glass og oppbevar krydderblandingen tørt.

Jamaican Jerk kylling med mango
  • 1 stk rødløk
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk mango
  • 1 god nevne koriander
  • 8 stk kyllinglårfilet 
  • 1/2 dl kyllingkraft
  • 2 ss soyasaus
  • 1 stk lime
  • 3 ts Jamaican jerk krydder
  • 1,5 ss maizena + en skvett vann
Sånn gjør du:
  1. Hakk rødløk og del paprika og mango i biter.
  2. Brun kyllingen i litt olje og krydre godt med salt og pepper. Jeg har innerkjele i DuraCeramic, så jeg kan brune kyllingen rett i kjelen. 
  3. Legg brunet kylling i slowcookeren. 
  4. Dryss 3 ts av krydderblandingen over kyllingen og bland det godt inn.
  5. Tilsett kyllingbuljong (1/2 dl vann og 1 ts knust kyllingbuljongterning), soyasaus og saften av 1 lime over kyllingen.
  6. Legg deretter rødløk, rød paprika, mangobiter og hakket koriander på toppen.
  7. Sett Crock-Pot på LOW (slowcook) i 3-5 timer. Kylling er mør etter 3 timer, men sausen blir bedre jo lenger tid den koker. Jeg kokte den i 4 timer + 30 minutter uten lokk.
  8. Rør ut maizena i kaldt vann og bland det inn i sausen.
  9. Nå kan du gjerne la slowcookeren stå uten lokk, hvis det fremdeles putrer i den. Koker den ikke kan du sette på lokket. Kok videre til retten tykner.
  10. Imens koker du ris og grønnsaker.
  11. Løft kyllingen forsiktig over på en tallerken, så den ikke faller ifra hverandre.
  12. Spis & Nyt !
Du kan steke retten i en ildfast form i stekeovn på 180°C i ca. 1,5 time. 

Jamaican Jerk rub !








Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF