Enkel ovnsrett med kylling, bacon og grønnsaker.
Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !!
Server den gjerne med en god salat 🍅
God middag 🌿
Du trenger til 6 porsjoner:
Tar litt tid å forberede, men du får ryddet bort kjeler, kniver og 'kar' før middag !!
Server den gjerne med en god salat 🍅
God middag 🌿
Du trenger til 6 porsjoner:
- 200 g makaroni
- 600 g kyllingfilet
- Smør
- 1 stk løk
- 1 stk gulrot
- 1 stk paprika, jeg brukte gul
- 140 g bacon
- 1/2-1 stk grønn squash
- 400 g hermetisk hakkede tomater
- 1 ts sukker
- 1 neve frisk basilikum, finhakket
- 300 g crème fraîche, bruk gjerne crème fraîche lett eller lettrømme
- Salt
- Pepper
- 200 g revet ost
- Kok makaronien etter anvisning på pakken. Sil av vannet og skyll med kaldt vann, så den ikke fester seg sammen.
- Skjær kylling i biter.
- Varm litt av smøret i en panne og brun kyllingen, litt og litt omgangen. Legg det til side.
- Hakk løk, skjær gulrot og paprika i terninger og squash i biter.
- Klipp eller skjær bacon i biter, en saks fungerer veldig godt hvis baconet er i skiver.
- Stek baconet i litt smør til det er passe stekt.
- Tilsett grønnsaker og stek på middels varme under omrøring i ca 5 minutter.
- Tilsett hermetisk tomat, sukker og finhakket basilikum. Kok opp og la det småkoke i noen minutter. Rør inn crème fraîche.
- Tilsett kylling og makaroni, bland alt godt sammen.
- Smak til med salt og pepper.
- Hell det hele over i en ildfast form.
- Dryss over revet ost.
- Stekes i ca. 20 minutter ved 200 ºC eller til retten har en gyllen farge.
Grønnsaker ✿ |
Dette blir godt !! ✿ |
En salig blanding - klar til å strø over ost ✿ |
Klar til steking ✿ |
Klar til servering ✿ |
Spis & Nyt ✿ |
Denne retten er min datters yndlingsrett, kan ikke få den ofte nok. Vi har byttet ut squash med brokkoli.
SvarSlettSå hyggelig :) Den er sikkert kjempegod med brokkoli !
Slett