Mens vi venter på de gode, søte norske jordbærene !
Jordbærene vi får kjøpt nå er som regel fra Belgia, ser gode ut, men smaker ikke mye.
Du kan gjøre dem mye bedre hvis du marinerer dem med lime og honning !
Dette er en kjapp, enkel, god dessert, men den må spises med en gang så ikke kjeksen blir myk ♪♪
JORDBÆRPIKER:
Du trenger til 4-6 porsjoner:
JORDBÆR:
((¯`´¯) Spis & Nyt
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
- Lime marinerte jordbær *
- 3 dl kremfløte
- 2 ts vaniljesukker
- Havreflarn, knust ca. 80 g
- Sitronmelisse
Sånn gjør du:
- Mariner jordbær og sett den i kjøleskapet en time eller to.
- Visp kremfløten til krem, sammen med vaniljesukker
- Knus havreflarn.
- Legg lagvis grovknust havreflarn, krem og marinerte jordbær i porsjonsglass.
- Legg gjerne to lag av hver.
- Pynt med sitronmelisse.
- 1 kurv jordbær
- 3 ss flytende honning
- 2 stk lime
- Skjær jordbær i biter og legg dem i en bolle.
- Hell over flytende honning.
- Riv limeskall og press ut saften, bland skall og limesaft forsiktig sammen med jordbærene.
- Sett bærene i kjøleskapet en time eller to, gjerne lenger.
`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar