Den er særlig utbredt i Russland og Ukraina samt i de østlige delene av Tyskland.
I Tyskland blir suppen kalt for Soljanka.
Det er opprinnelig en suppe, som ble laget for å bruke opp rester.
'SOL' betyr på russisk salt, så suppen må inneholde noe salt, noe syrlig og litt proteiner.
Det er tre hoved-utgaver av Solyanka, med kjøtt, fisk eller sopp.
Her har jeg laget en utgave med fisk 👇
Her har jeg laget en utgave med fisk 👇
God, fyldig, smaksrik suppe med laks ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- 1 stk purre
- 1 stk gulrot
- 25 g sellerirot
- 1 fedd hvitløk
- 2 ss smør
- 10 dl fiskekraft
- 2 ss tomatpuré
- Salt
- Hvit pepper
- 400 g laksefilet
- 20 stk oliven (uten stein)
- 2 dl Crème Fraîche Lett eller rømme
- 1 dl frisk dill
- 2 ss kapers
- Godt brød
Sånn gjør du:
- Skrell og vask purre, skjær den i tynne strimler.
- Skrell og skjær gulrot og sellerirot i små biter.
- Finhakk eller riv hvitløk.
- Fres alle grønnsakene i smør i en kjele.
- Tilsett tomatpuré og la det surre ett par minutter, tilsett fiskekraft og kok opp.
- La suppen koke på svak varme i noen minutter.
- Skjær laksefileten i biter, tilsett laksen i suppen sammen med oliven.
- La suppen trekke på svak varme i ca. 5 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Server suppen med en klatt Crème Fraîche eller rømme, finklippet dill og litt kapers.
- Grovt, godt brød eller rundstykker smaker godt til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar