Den første fredagen i mai, hvert år er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen:
Dagen der vinelskere over hele verden skåler for Sauvignon Blanc – den friske og smaksrike druen som har tatt verden med storm.
Matua Lands & Legends Marlborough Sauvignon Blanc 2015
- ble lansert, på vinmonopolet i Norge 6 mai 2016 av grossisten Treasury Wine Estates AS
Min smaksopplevelse av vinen:
Ble litt overrasket når jeg tok første 'slurken', der var det mye smak !!
Litt uvant med så mye smak i en hvitvin, men ikke misforstå smaken var god, men som sagt litt overraskende !!
Masse pasjonsfrukt, stikkelsbær – frisk og veldig fruktig.
En spesiell Sauvignon blanc. Jeg likte den godt ♥
Tror også den passer utrolig godt sammen asparges og en god geitost, det må jeg teste ut !
Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og ofte med en viss høyde.
Dette skaper en helt egen karakterstikk.
En kjølig vår resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.
✿✿
Jeg serverte vinen til
Chilimarinert laks i hjertesalat
Retten passer perfekt til den smakfulle friske hvitvinen.Chilimarinert laks i hjertesalat
Dette er den perfekte retten for deg, som vil ha frisk og smaksrik mat.
Å servere små lekkerbiskener i skåler av salatblad er innbydende, godt og smart.
Passer perfekt som snacks før middagen, til forrett servert ved bordet eller ett smakfullt innslag på tapas/koldtbordet.
Du trenger:
- 500 g laks av god kvalitet
- 2 hvitløks fedd
- 1 chili
- 1 lime
- 2 vårløk
- 4 ss soyasaus
- 2 ss olivenolje
- 1 avokado
- Sitron, saften
- 10 blad hjertesalat
- Koriander
Slik gjør du:
- Skjær laksen i terninger.
- Finhakk, press eller riv hvitløk og hakk chili.
- Riv limeskallet og skjær vårløken i tynne strimler.
- Vend grønnsakene med soyasaus, olivenolje og saften av 1 lime, tilsett laksen og bland alt forsiktig sammen og la det stå og trekke i ti minutter.
- Skjær avokadoen i biter, dynk over litt sitronsaft og vend den forsiktig inn i blandingen. (Nå kan du passe på og vaske hendene i sitronvann, så trenger du ikke å være redd for å klø deg i øynene)
- Legg laksen i salatblader.
- Dryss over frisk hakket koriander.
- Spis & Nyt, sammen med ett glass Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015 ♫♪
✿✿
Her kan du lese ett utdrag av kopien fra pressemeldingen fra Matua på Sauvignon Blanc-dagen :
SAUVIGNON BLANC FEIRES OVER HELE VERDEN PÅ FREDAG
–DEN INTERNASJONALE SAUVIGNON BLANC-DAGEN!
Fredag
6. mai er den internasjonale Sauvignon Blanc-dagen, dagen der vinelskere over
hele verden skåler for Sauvignon Blanc – den friske og smaksrike druen som har
tatt verden med storm.
Når solen står opp i New Zealand fredag
6. Mai starter den ofisielle feiringen av Sauvignon Blanc-dagen, for så å fortsette
verden rundt, før feiringen avsluttes på Twitters hovedkvarter i San Francisco.
Det passer bra at festen starter på New
Zealand, ettersom de er en av verdens ledende
produsenter av Sauvignon Blanc. Det har de brødrene Bill og Ross Spence,
grunderne av Matua, å takke for som plantet de første Sauvignon Blanc
vinstokkene i Auckland i 1969. De produserte New Zealands første Sauvignon
Blanc i 1974.
Matuas sjefsvinmaker Greg Rowdon sier
”Bill og Ross skapte vinen som satte New Zealand på verdens vinkart. Da de
produserte den første flasken med New Zealandsk Sauvignon Blanc i 1974 syntes
folk de var gærne, men de viste at de var på sporet av noe stort.”
”Allerede under studietiden på universitetet
begynte interessen med å eksprimentere med druesorter som knapt noen hade hørt
om på New Zealand på den tiden. I 1969 begynte de å dyrke en ”fruktsalat” av
druer i en av vingårdene for å se hvilken av de som passet best i deres
jordsmonn”.
”Etter å ha blitt klonet i mange år,
stakk den seg virkelig ut. Allerede da visste de at den kom til å bli bra, men
hadde ingen anelse om hvor populær den skulle bli. I dag er hoveddelen av
Sauvignon Blanc-beplantningen på New Zealand direkte etterkommere av de rankene
Matua plantet på 1970-tallet, og går under kallenavnet ”Spence Clone”.
”Verden har forelsket seg i New Zealandsk
Sauvignon Blanc på grunn av dens distinkte smaksrikhet, men også fordi vinene
er armoatiske, oppfriskende, upretensiøse og gir mye for pengene. Det er også
viner som har mange bruksområder. Den kan nytes alene, men passer også bra til
mat som fisk, skalldyr, salater, geitost og grønnsaker”, sier Rowdon.
”Hos Matua har vi lagd Sauvignon Blanc
lengre enn noen andre. Vi har eksprementert mye og vi vet hvordan vi kan få det
beste i hver drue – så om du skal feire den internasjonale Sauvignon
Blanc-dagen er det definitivt verdt å skåle med New Zealand aller første,
Matua.”
Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc 2015
Druene til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc er høstet i
Awatere Valley, en sub-region i Marlborough som er kjølig, tørr, vindfull, og
ofte med en viss høyde. Dette skaper en helt egen karakterstikk.
En kjølig vår resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.
En kjølig vår resulterte i lavere avkastning, men en varm og tørr sommer førte til eksepsjonell kvalitet i det som ble produsert i 2015. Til Matua Lands & Legends Sauvignon Blanc ble druene valgt med omhu for å skape en mest mulig uttrykksfull og unik vin. Vinen er perfekt til lettere sommermat som salater og sjømat, men også strålende alene.
Treasury Wine Estates produserer internasjonale bestselgere som Beringer, Penfolds,
Lindeman’s, Wolf Blass, Rosemount, Wynns Coonawarrra Estate og Castello di
Gabbiano. Porteføljen inneholder også lokale prestisjeviner som Stags' Leap, St
Clemant og Etude fra California, i tillegg til Seppelt, Coldstream Hills og
Devil’s Lair fra Australia. Firmaet produserer hvert år 285 millioner liter vin
fra total 12 000 hektar vinmarker. Treasury Wine Estates har over 4000 ansatte
i 12 land og omsetter 2 milliarder AUD.
Fra Vinmonopolets sider:
Varetype: Hvitvin
Ingredienser ♥ |
Grønnsaker, laks og soyablanding ♥ Ett lite rivjern er utrolig smart å bruke på hvitløk ! Takk Libbe ♥ |
En smakfull blanding ♥ |
Snadder ♥ |
SPIS, DRIKK & NYT ♥ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar