Vi er nå inne i mai måned og her på Østlandet venter vi fremdeles på våren.
April var utrolig kald og grå, men trøsten er at nå kan det bare bli bedre !!
Den første uken i mai byr jeg på en variert ukemeny, noe for en hver smak.
Håper du finner noe som frister ✿
Link til oppskriften finner du i navnet på retten.
Mandag
Spaghetti med chorizo & posjert egg
Helt nydelig, skikkelig smakfull pastarett ♫♪
Det posjerte egget flyter utover pasten og passer ypperlig sammen med den "hissige" spanske pølsen. Chorizo inneholder såpass masse sterke gode smaker så den ikke egner seg som hovedingrediens, men gjør underverker i riktig kombinasjon med andre ingredienser.
Chorizo blir som regel laget med svinekjøtt og paprika, det er paprika som gir pølsen den røde
fine fargen.
Tirsdag
Ørret i basilikumsaus med dampet hjertesalat
Her er oppskriften på en perfekt ørret-middag ♥
Ørret er nydelig matfisk med en flott rødfarge og marmorert kjøtt.
Jeg serverte fisken med Amadine poteter, en 'selskapspotet' som kan serveres med skallet på, en smakfull urtesaus og dampet hjertesalat.
Onsdag
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.
Risen skal gi litt tyggemotstand.
Her får du oppskriften min på en kjempegod risotto med skalldyr, erter og mais !
Spis & Nyt ♫♪
Torsdag / Kristi Himmelfartsdag
Edel's Bacalao til 10 personer
Be inn gjester og server en nydelig bacalao.
Før bruk må klippfisken vannes ut. Hvor mange døgn eller timer det tar varierer fra de forskjellige produsentene. Du får også kjøpt også klippfisk som er ferdig utvannet -og klar til bruk.Bacalao passer godt hvis du skal ha mange gjester på besøk, siden den er så enkel å lage i store mengder.
Fredag
Chicken nuggets med søtpotet
Den beste kyllingnuggetsen lager du selv, med god kyllingfillet og cornflakes !
Servert med ovnsbakt søtpotet smaker det smaksens !
Denne retten kan lett danke ut fredags-tacoen !
Lørdag
Fondue er et fransk ord, det betyr 'å smelte'
Fodue er et samlebegrep for flere vanlige franske og sveitsiske matretter.
Fodue er et samlebegrep for flere vanlige franske og sveitsiske matretter.
Tørk støv av fonduekjelen og server en god Fondue Bourguignonne - kjøttfondue med gode dippsauser, bakt potet og salat.
Søndag
Ovnsrett med reker & torsk i currypasta
Lekker fiskemiddag, med gode smaker ♫♪
Du kan variere styrken på retten med currypastaen, etter smak og behag !
Server ovnsretten med ris & erter.
Ukens dessert
før servering. Smaker 'DIGG', gjør den også !!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar