Safran er et av de mest kostbare krydderene som finnes.
Safran er et krydder som består av de tørkede arrene fra safrankrokusen (Crocus Sativus L.).
Til ett kilo safran kreves minst 70 000 krokuser, 150 000 til 200 000 arr, som må plukkes og renses for hånd.
I denne oppskriften brukes 'rubbel og bit' av rekene.
Rekeskallene kokes og er basis for en nydelig, smakfull saus med en herlig farge 💛
Forrett til 4 porsjoner eller hovedrett til 2 porsjoner:
- 1 kg reker med skall
- 1 ss olivenolje
- Ris
- 2 dl rekekraft
- 2 dl kremfløte
- 2 ts lys maisennajevner
- 0,75 g safran
- 1/2 rød chilipepper
- Salt
- Hvit pepper
- Koriander
Sånn gjør du:
- Rens rekene. sett dem i kjøleskapet.
- Surr rekeskallene i olje til det dufter kraftig av dem.
- Hell på vann så til det dekker rekene, jeg brukte 7 dl og kok kraften uten lokk i ca. 20 minutter. sil kraften og kok den inn til det blir igjen ca. 2 dl. Rekekraften kan du gjerne koke i god tid før retten skal serveres, for det tar en stund.
- Rør ut maisennajevner i fløten, tilsett all fløten i rekesausen.
- Rør om og la det koke noen minutter.
- Finhakk chili og legg den i sausen sammen med safran.
- Smak sausen til med salt og pepper.
- Kok ris og server den på en tallerken, med reker og den gode safransausen.
- Dryss over frisk korianader.
- Varetype:Hvitvin - NOK 150,-
- Land/distrikt:Spania, Galicia, Rias Baixas
- Årgang: *)2014
- Passer til:
- Farge:Middels dyp strågul.
- Lukt:Aroma med preg av moden frukt, blomst, sitrus, urter og litt honning.
- Smak:Ung og slank, preg av sitrus, blomst og eple.
- Råstoff:Albariño 100%
- Metode:6 t kaldmaserasjon før gjæring i temperaturkontr. ståltanker, kun selektert gjær ble benyttet, kuldestabilisert og filtrert.
- Innhold:Alkohol 12,50%Sukker: 1,00 g/lSyre: 7,00 g/l
- Lagringsgrad:Drikkeklar, ikke egnet for lagring
- Produsent:Bod. Terras Gauda
- Grossist:Moestue Grape Selections AS
Surrer rekeskall i olje ♫♪ |
Rekekraft ♫♪ |
Ingredienser ♫♪ |
Bildet ble delt på facebook siden til vingården, hvor vinen kommer i fra ! FB-siden finner du 👉 her |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar