Salt kjøtt og stappe har sine tradisjoner landet over.
Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon.
Lokale variasjoner gjør at noen steder brukes kun storfekjøtt, andre steder kun lamme- eller svinekjøtt, mens andre steder brukes alle tre i kombinasjon.
Salt kjøtt blir vanligvis servert med kålrotstappe.
Jeg har brukt røkt svineknoke, som er litt mer smakfull enn saltet svineknoke.
I tillegg til kålrotstappen servere jeg salt kjøtt med kokte poteter, gulrøtter og litt av kraften med litt
frisk timian.
God, smaksrik, kraftig husmannskost på sitt beste ✿
frisk timian.
God, smaksrik, kraftig husmannskost på sitt beste ✿
- 2 røkte svineknoker
- ca. 3 liter vann
- 1 bunt frisk timian
- 2 laurbærblader
- 1 ss hel pepper
Sånn gjør du:
- Legg svineknokene i en stor kjele og hell over vann så det dekker kjøttet.
- Tilsett pepperkorn, laurbærblad, timian og kok opp. Sil av skummet som legger seg på toppen av kjelen.
- La det småkoke to-tre timer til svineknokene er møre og kjøttet løsner fra beinet.
- Rens svineknokene. Hell over litt kraft, legg på folie og hold kjøttet varm i stekeovn på 100 grader, til middagen skal serveres.
- Sil og ta vare på litt av kokekraften, den skal brukes i kålrotstappen og til litt ekstra sky hvis du ønsker det.
Kålrotstappe:
- 2 stk kålrot
- 4 stk gulrot
- 100 g smør
- Kraft fra svineknoke
- Salt
- Pepper
- Skrell og kutt gulrot og kålrot i biter.
- Kok det helt mørt og slå av vannet.
- Mos det godt eller kjør det i en foodprossesor sammen med smør og ca. 0,5 dl kokekraft.
- Smak til med salt og pepper.
Røkte svineknoker klare til koking ! |
Sil av skummet, som legger seg på toppen av kjelen |
Ferdig kokte svineknoker |
Ferdig renset svineknoker / salt kjøtt ! |
Ingredienser Bildet finner du også på INSTAGRAM, følg meg gjerne der også !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar