HVITE ASPARGES i butikkene ♪♫
Løp og kjøp - smaker helt nydelig !!!
Nydelig rett med milde, gode smaker !
Indrefilet av svin egner seg godt til å steke hel i ett stort stykke.
Smakfullt, mørt og magert kjøtt, som passer ypperlig sammen med vårens asparges.
Server retten med gode tomater og ett dryss av friske urter.
Retten kan gjerne serveres med en soppsaus, som du finner oppskrift på her.
Server retten med gode tomater og ett dryss av friske urter.
Retten kan gjerne serveres med en soppsaus, som du finner oppskrift på her.
- 800 g indrefilet av svin
- Salt
- Pepper
- Smør
- Asparges, hvit *
- Fløtegratinerte poteter *
- Små tomater
- Friske urter
Svinefilet:
- Renskjær svinefileten fri for hinner og fett.
- Gni den inn med salt og pepper.
- Brun fileten raskt på alle sider i en panne med en blanding av smør og olje. Olje fordi den tåler høy varme og smør for smakens skyld.
- Legg den i en liten ovnspanne eller ildfast form og hell over fettet fra stekepannen.
- Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
- Stek på 125 °C til termometeret viser ca. 70 °C, det tar ca. 30 minutter.
- La fileten hvile i 15 minutter før den skjæres i skiver.
Fløtegratinerte poteter:
- 600 g poteter, uten skall
- 2 fedd hvitløk
- 2 dl melk
- 2 dl matfløte
- Salt
- Pepper
- 1 dl revet ost
Sånn gjør du:
- Skjær poteter i skiver, bruk gjerne en mandolin og finhakk hvitløk.
- Legg poteter og hvitløk i en kjele.
- Tilsett melk og matfløte, kok opp og la det småkoke i 15 minutter.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg potetene i en smurt ildfast form og dryss over revet ost.
- Gratiner i ovnen på 225 grader i ca. 10 minutter, det kan du gjøre mens svinefileten hviler.
Asparges:
- 8 stk hvit asparges
- 2 dl vann
- 50 g meierismør
- 2 ts sukker
- 1 ts salt
- 1 ss sitronsaft
- Skrell aspargesen.
- Skjær vekk de nederste 2–3 cm.
- Kok opp vann i en vid kjele, sammen med smør, sukker, salt og sitronsaft.
- Legg i aspargesen.
- La det koke uten lokk til aspargesen er ferdig kokt.
- Det tar ca. 10 minutter og koke hvit asparges, det varierer selvfølgelig etter tykkelsen.
- Kjenn forsiktig med en gaffel om den er mør.
- Rist litt på kasserollen underveis slik at aspargesen ikke fester seg i bunnen og den blir godt glasert i smørvannet.
Brunet svinefilet klar for steking i stekeovn ♥ஜ |
Tilbereder fløtegratinerte poteter ♥ஜ |
Poteter klare til gratinering i ovn ♥ஜ |
Ingredienser ♥ஜ |
Hvitveisen blomster ♥ஜ |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar