Dårlig med vitaminer, mineraler og antioksidanter -ta en vitaminpille -og ett glass rødt !
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !
Proppfull av nei-mat og kalorier, men akk så godt !
Bon appétit ♫♪
Du trenger til 4 porsjoner:
- Mac'n' cheese *
- 4 x 250 g ytrefilet
- Ekte smør
- Solsikkeolje
- Salt
- Pepper
Mac'n' cheese finner du oppskrift på ➡ her
Perfekt biff stekt i stekeovn:
Spis & Nyt ♥
- Ta biffen ut av kjøleskapet, så den blir temperert.
- Så lager du mac 'n' cheese.
- Når den er ferdig tilberedt og har stekt i 10 minutter begynner du å steke biffen.
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
- Krydre biffene rundt det hele med ett godt lag grovt kvernet pepper.
- Stekes i en blanding av solsikkeolje og meierismør på sterk varme, i ca. 3 minutter til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
- Krydre med litt salt og la biffen hvile i ca. 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Denne retten er også ypperlig å lage til mange personer.
Kan forberedes i god tid -og du trenger ikke masse sauser og tilbehør.
- Doble oppskriften på Mac'n' cheese, tilbered den, så den er klar til steking.
- Forstek biffene som beskrevet nedenfor.
- Stek Mac'n' cheese i 20 minutter, sett opp ovnsdøren og senk temperaturen til 125 grader.
- Når ovnen er på 125 grader setter du inn biffene, gratengen kan stå på rist nederst i ovnen.
- Stek videre på 125 grader i 20 minutter, til biffene er medium.
- Stek gratengen videre, hvis den ikke er ferdig, mens biffene hviler.
- Spis & Nyt ♫♪
- La kjøttet bli godt temperert, minst 30 minutter i romtemperatur.
- Varm opp en blanding av olje og smør i stekepannen, la det bli skikkelig varmt.
- Krydre biffene med salt og pepper eller biffkrydder, hvis de ikke er ferdig krydret.
- Brun biffene raskt på begge sider, 1/2-1 minutt på hver side, ikke stek for mange av gangen, det skal være god plass i pannen så biffen blir stekt -ikke kokt !!
- Legg dem over i en ildfast form eller på en langpanne.
- Forvarm ovnen til 125 grader.
- Etterstek biffene i stekeovn:
Rå : 15 minutter
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.
Medium: 20 minutter = Perfekt ♫♪
Godt stekt : 40 minutter
La biffene hvile i 10 minutter før servering.
Spis & Nyt ♥
Montering av Mac 'n' cheese ♫ |
Skal legge på ost... -og stekes i 30 minutter ♫ |
Steker biff ♫ |
Mac 'n' cheese ♫♪ |
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪ |
Mac 'n' cheese & Striploin ♫♪ |
Comfort food ♥ ♫♪ |
Ingredienser til Mac'n' cheese & BIFF ♥ ♫♪ |
Mac'n' cheese med mais & bacon 🍃 Pepperbiff 🐮 Mac'n' cheese uten bacon 🍃 Nøttestek |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar