Jeg starter året og uka med hjemmelaget grønnsaksgrateng !
Godt, enkelt og ganske sunt, hadde det ikke vært for all denne osten, men mat skal smake godt også!
Kan serveres som egen vegtarrett med godt brød ved siden av -eller som tilbehør til
stekte pølser, kjøtt eller fisk !
Jeg serverte gratengen med stekte fiskekaker og tomater ! |
- 1 stk blomkål
- 1 stk brokkoli
- 3 ss smør
- 4 ss hvetemel
- 6 dl lettmelk
- 300 g revet hvitost
- Salt
- Pepper
- Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
- Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør godt sammen. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melk, litt og litt om gangen under ømrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
- Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet.
- Smak til med salt og pepper.
- Legg grønnsakene i en ildfast form og hell gratineringssausen over.
- Dryss resten av osten over og gratiner retten i forvarmet ovn på 250 °C i ca 15 minutter.
Ingredienser under arbeid ! |
Klar til steking ! |
Klar til servering |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar