Jeg starter året og uka med hjemmelaget grønnsaksgrateng !
Godt, enkelt og ganske sunt, hadde det ikke vært for all denne osten, men mat skal smake godt også!
Kan serveres som egen vegtarrett med godt brød ved siden av -eller som tilbehør til
stekte pølser, kjøtt eller fisk !
![]()  | 
| Jeg serverte gratengen med stekte fiskekaker og tomater ! | 
- 1 stk blomkål
 - 1 stk brokkoli
 
- 3 ss smør
 - 4 ss hvetemel
 - 6 dl lettmelk
 - 300 g revet hvitost
 - Salt
 - Pepper
 
- Del opp blomkål og brokkoli i buketter. Kok bukettene knapt møre i lettsaltet vann. La den renne av i et dørslag.
 - Smelt smøret i en kjele ved middels varme. Tilsett melet og rør godt sammen. La det surre under omrøring i ca 2 minutter. Spe med melk, litt og litt om gangen under ømrøring. La sausen småkoke i ca 5 minutter.
 - Tilsett halvparten av osten og rør til den har smeltet.
 - Smak til med salt og pepper.
 - Legg grønnsakene i en ildfast form og hell gratineringssausen over.
 - Dryss resten av osten over og gratiner retten i forvarmet ovn på 250 °C i ca 15 minutter.
 
![]()  | 
| Ingredienser under arbeid ! | 
![]()  | 
| Klar til steking ! | 
![]()  | 
| Klar til servering | 






Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar