Kjempegod ovnsrett med mør kylling, helt herlig BBQ-saus og gode grønnsaker.
Du kan lage den i god tid å oppbevare den i kjøleskapet til den skal stekes.
Den er veldig enkel å tilberede, men imponerer den mest kresne gjest !
Smaker helt smaskens 🌿💕
Til 6 porsjoner trenger du:
- 1 kg kyllingfilet, rå
- 1 stk rød paprika
- 200 g minimais
- 1 stk rødløk
- 250 g babygulrøtter
- 250 g aspargesbønner
- 3 dl fløte
- 1 dl Heinz Barbecuesaus
- 1 dl Heinz Garlicsaus
- 1 dl aprikossyltetøy
- 0,5 dl soyasaus
- 1 ss brunt sukker
- Persille (til pynt)
Sånn gjør du:
- Del hver kyllingfilet i 4 biter.
- Skrell/rens og skjær grønnsaker i passende biter. Hvis du bruker fryste gulrøtter og aspargesbønner trenger du ikke tine dem først.
- Legg grønnsaker i en ildfast form og legg kyllingen på toppen.
- Rør sammen fløte, bbq-saus, garlicsaus, syltetøy, soyasaus og brunt sukker.
- Hell sausen over kylling og grønnsaker.
- Stekes ved 175 grader i 1 time.
- Server med ris, poteter eller pasta.
Ca'della Scala Allegretto Valpolicella 2014
En rimelig god Italiener til kr. 130,-
Land/distrikt: Italia, Veneto, Valpolicella
Årgang: 2014
Passer til:
Farge: Dyp blårød.
Lukt: Ung og bæraktig, preg av røde bær, urter og mandel.
Smak: Bløt og saftig, preg av røde bær og urter, frisk ettersmak.
Råstoff: Corvina 70%, Rondinella 20%, Corvinone 10%
Metode: Gjæret ved lav temperatur i ståltanker, kort maserasjonstid, tappet ulagret.
Innhold: Alkohol 12,00%Sukker: 2,10 g/l Syre: 6,20 g/l
Lagringsgrad:Drikkeklar nå, men kan også lagres
Produsent: Cescon Italo
|
Grønnsaker, kylling og BBQ-saus ! |
|
Kyllingbiter på en seng av grønnsaker ! |
|
Kyllingform klar til steking ! |
|
Klar til servering ! |
|
Middagen er servert ! |
|
Ingredienser til sausen ! Herlig sammensetning ! |
|
Ingredienser |
Prøvde denne første gang i dag.Det blir ikke siste.
SvarSlettNydelig god!
Hyggelig at den falt i smak :) Takk for positiv tilbakemelding !
Slett