Etter inspirasjon av min kjære ღ
Han spiller tagenter i forskjellige band sammensetninger -og blir aldri lei Toto ♫♪,
som står bak den populære sangen : " Georgy porgy ,
a song written by David Paich, released on Toto's self-titled debut album in 1978 "
Vet ikke hvordan Toto ser for seg denne 'pudding pie'n' !
Dette er min tolkning av Georgy porgy pudding pie, til min kjære, som er veldig glad i sjokolade 💘
Vet ikke hvordan Toto ser for seg denne 'pudding pie'n' !
Dette er min tolkning av Georgy porgy pudding pie, til min kjære, som er veldig glad i sjokolade 💘
En dessert-pai med sprø bunn, masse sjokolade og en herlig krem med smak av Baileys ♫♪
Georgy Porgy, pudding pie, kissed the girls and made them cry !
Paibunn:
- 180 g hvetemel
- 100 g kaldt smør i terninger
- 1 eggeplomme
- 5 ss kaldt vann
- Bland sammen hvetemel, kaldt smør, eggeplomme og kaldt vann. Elt deigen godt til paideigen er bundet sammen og alt smøret er smuldret opp i melet.
- Pakk deigen i inn plast og legg den i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
- Kjevl den ut til en rund form.
- Legg den over paiformen.
- Klipp paikantene jevne.
- Prikk paibunnen godt med gaffel, da hindrer du at den hever seg under steking.
- Sett paibunnen i kjøleskapet i ca. 15 minutter.
- Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter.
- 3,5 dl melk
- 150 g mørk sjokolade
- 4 eggeplommer
- 1 dl sukker
- 3 ss maizena
- ½ ts cayenne pepper
- ½ ts kanel
- ¼ ts malt nellik
- ¼ ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl kremfløte
- 3 ss melis
- 1 ts vaniljesukker
- ½ ss kanel
- 4 ss Baileys
- Revet sjokolade
- Sitronmelisse
- Varm opp melk og sjokolade sammen i en kjele over svak varme, til sjokoladen har smeltet helt.
- Visp eggeplommene og sukker godt sammen. Tilsett maizena, salt, cayenne pepper, malt nellik, kanel og vaniljesukker og visp til en jevn røre.
- Hell den varme sjokoladeblandingen forsiktig inn i eggeplommene, bland godt sammen.
- Hell alt sammen tilbake i en og kjele og kok på middels varme til den tykner, ca. 5 minutter.
- Ta den av varmen og rør til en jevn røre, la den avkjøles.
- Hell røren over paibunnen.
- Dekk med plastfolie, eller sett den i en kaketine og sett den i kjøleskapet til den stivner, minimum 3 timer, men den kan gjerne stå til neste dag.
- Visp kremfløten til den begynner og tykne, før du tilsetter melis, vaniljesukker, kanel og Baileys.
- Vips til kremen er ganske stiv.
- Hell kremen i en kremsprøyte og fordel kremen rundt kanten på paien og litt på midten.
- Pynt med revet sjokolade og sitronmelisse.
Lager paibunn, 1 g for mye hvetemel ! |
Ingredienser (mangler fløte) + Paibunn klar til steking |
Lager paifyll ! |
Paifyll og ferdig stekt paibunn ! |
Sjokoladepai ! Skal settes i kjøleskapet så kremen stivner.. |
Lager Baileys-krem ! |
Skal legge på krem. |
Spis & Nyt ♫♪ |
(⁀‵⁀) ☆҉.☆҉.¸.•°
.`⋎´☆҉.¸.•° Lev - Spis - Nyt !
☆҉.¸.•❥•♪♫⁀°♡ღ¸☆´ ❥•♪♫¸.✿´´¯`•.¸¸. ི
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar