21 desember 2019

Kamskjell med blomkålpuré og soyasmør


Kamskjell er en av de flotteste råvarene vi har i Norge 

Langs hele kysten fra Spania til Nord-Norge er det forekomster av kamskjell. 
I Norge er de største forekomstene i Trøndelag og Nordland.

Kamskjell finnes ofte delvis nedgravd i grov sandbunn, gjerne i områder med en del strøm. 

 Kamskjell lever fra fjæresonen og ned til 150 meter, og er vanligst å finne på 15 til 35 meters dyp.

Ferske kamskjell er selvfølgelig best, men fryste kan selvfølgelig brukes.
Tin dem i en bolle i kjøleskapet og tørk godt av dem på tørkepapir før de stekes.
Ikke stek dem for lenge, da blir det fort viskelær konsistens.


Nydelige kamskjell med fløyelsmyk puré & hot soya 🌿
Lag først blomkålpuré og soyasmøret, men vent med å tilsette urter.
Kamskjell steker du raskt på under fem minutter.

Hvor mange du vil servere per person velger du etter lommeboka !
Ferske kamskjell er ikke billig, så det holder med en eller to per person til forrett.
Fryste kamskjell er mye rimeligere, selv om de også koster noen kroner.

Når man bare er to personer -og har 12 kamskjell 😋😃

Forrett til 4 personer -eller kosemat til 2 

⊱ Blomkålpuré 
  • 1 stk blomkål
  • 1/2-1 dl kremfløte
  • 3 ss meierismør
  • Salt
  • Pepper, gjerne hvit pepper hvis du har det
Sånn gjør du:
  1. Kok blomkålhodet, som du har delt i buketter i godt saltet vann i ca. 5-7 minutter.
  2. Sil av vannet og kjør den glatt med en stavmikser.
  3. Tilsett fløte og smør, til passende konsistens.
  4. Smak til med salt og pepper.
⊱ Soyasmør 
  • 100 g smør
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 stk chili
  • 1 ts revet frisk ingefær
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss hakket koriander eller andre urter, basilikum eller persille passe også godt til retten.
Sånn gjør du:
  1. Brun smøret "nøttebrunt", men pass godt på så det ikke blir brent.
  2. La smøret få avkjøle seg noe før du blander inn de andre ingrediensene.
  3. Varm opp uten å koke og tilsett friske urter helt til slutt.
⊱ Kamskjell 
  • Kamskjell
  • Salt
  • Pepper
  • Rapsolje
  • Meierismør
  • Lime
Sånn gjør du:
  1. Krydre kamskjell med salt og pepper og legg dem i en varm stekepanne med litt olje. 
  2. Stek dem i 2 minutter på høy varme.
  3. Sett ned varmen på stekeplaten.
  4. Tilsett to spiseskjeer meierismør.
  5. Snu kamskjellene og stek dem i 2 minutter på den andre siden.
  6. Skvis over litt limesaft ved servering.
Ingredienser ♥
Soyasmør 
Blomkålpure  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF