Lavkarbo Karamellpudding !


Karamellpudding er en av Norges mest populære desserter 💖
Den smaker nydelig, er fløyelsmyk og smelter på tungen !

Men, den inneholder masse sukker.
Jeg bytter ut sukker med tagatesse bakesukker, som du får kjøpt i helsekost butikker.

Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍
Tagatesse er nå blitt erstattet med Finesse bakesukker.

Når du baker med tagatesse/finesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C -og trenger derfor lengre steketid.


Det er en skikkelig kaloribombe, men inneholder få karbohydrater !
Inneholder totalt 4838 kcal, 41,1 g karbo / 605 kcal, 5,14 g karbo per porsjon.

Tagatesse/Finesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Karamellpuddingen blir faktisk skikkelig god 😋
Tror de fleste vil like denne desserten -og ikke vil savne 'vanlig' sukker !


Karamellpudding til 8 personer:
Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne.

Smelt 8 ss / 120 g bakesukker på svak varme i en tykkbunnet kjele.
Hell den lysebrune karamellen i bunnen av en brødform.

Karamellpudding
  • 3 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 6 ss / 90 g tagatesse/finesse bakesukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 egg
Sånn gjør du:
  1. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok opp fløte, bakesukker og melk sammen med vaniljestangen og frøene.
  3. Avkjøl blandingen.
  4. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg, litt og litt om gangen.
  5. Sil blandingen over i formen med karamell.
  6. Sett langpannen i varm stekeovn, 120°C og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
  7. Stek puddingen til den har stivnet, 2-2,5 time. Jeg stekte den i 2 timer og 15 minutter. 
  8. Avkjøles og settes i kjøleskapet til neste dag.
  9. Varm en kniv i varmt vann, tørk av den -og skjær forsiktig rundt på kanten. Legg ett passende fat på toppen og snu den rundt.
Ingredienser !
Smelter tagatesse og koker opp fløteblandingen 
Karamell !
Bland forsiktig inn egg.
Siles over i formen 
Klar til steking !
Den følelsen, når du hører lyden 'svusj..' 😄

Ref. Lifesum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF