}); Edels Mat & Vin: Lavkarbo Karamellpudding ! Google+

tirsdag 31. desember 2019

Lavkarbo Karamellpudding !


Karamellpudding er en av Norges mest populære desserter 💖
Den smaker nydelig, er fløyelsmyk og smelter på tungen !

Men, den inneholder masse sukker, som er NEI mat for lavkarbo folket.
Jeg bytter ut sukker med tagatesse bakesukker, som du får kjøpt i helsekost butikker.

Tagatesse bakesukker er et søtningsmiddel, som er laget av tagatose.
Tagatose er helt naturlig og finnes i blant annet epler, appelsiner og ananas 🍎🍍

Når du baker med tagatesse blir smak og konsistens tilsvarende lik det du lager med alminnelig sukker. Den tåler ikke høy varme, max 160°C -og trenger derfor lengre steketid.

Det er en skikkelig kaloribombe, men inneholder lite karbohydrater !
Inneholder totalt 4838 kcal, 41,1 g karbo / 605 kcal, 5,14 g karbo per porsjon.

Tagatesse har ikke kjølende/metallisk bismak, som man ofte opplever med andre sukkererstatninger.
Karamellpuddingen blir faktisk skikkelig god 😋


Karamellpudding til 8 personer:
Du trenger en brødform à 1 1/2 liter og en langpanne.

Smelt 8 ss / 120 g tagatesse bakesukker på svak varme i en tykkbunnet kjele.
Hell den lysebrune karamellen i bunnen av en brødform.

Karamellpudding
  • 3 dl helmelk
  • 5 dl kremfløte
  • 6 ss / 90 g tagatesse bakesukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 6 egg
Sånn gjør du:
  1. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene.
  2. Kok opp fløte, tagatesse og melk sammen med vaniljestangen og frøene.
  3. Avkjøl blandingen.
  4. Rør forsiktig inn lett sammenvispede egg, litt og litt om gangen.
  5. Sil blandingen over i formen med karamell.
  6. Sett langpannen i varm stekeovn, 120°C og hell på kokende vann til pannen er 3/4 full.
  7. Stek puddingen til den har stivnet, 2-2,5 time. Jeg stekte den i 2 timer og 15 minutter. 
  8. Avkjøles og settes i kjøleskapet til neste dag.
  9. Varm en kniv i varmt vann, tørk av den -og skjær forsiktig rundt på kanten. Legg ett passende fat på toppen og snu den rundt.
Ingredienser !
Smelter tagatesse og koker opp fløteblandingen 
Karamell !
Bland forsiktig inn egg.
Siles over i formen 
Klar til steking !
Den følelsen, når du hører lyden 'svusj..' 😄

Ref. Lifesum

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar