12 oktober 2019

TOFU ASIAN STYLE !!


Tofu er laget av koagulert soyamelk og presset i en form så den til slutt minner om en fetaost i utseende. Den smaker stort sett ingenting, men den tar godt til seg smaker av krydder og marinader.

Sunt er det også 🌿
Tofu inneholder masse proteiner, kalsium, jern og B-vitaminer. 
Tofu har også lavt fettinhold, inneholder de sunne flerumettede fettsyrene og den er helt fri for kolesterol.

Jeg serverte asiastisk tofu med superris 🌾
Superris er fullkornsris mikset med spennende ingredienser som quinoa, bokhvete og en mild krydderblanding.

Skikkelig digg, smaksrikt & godt -og ganske så sunt !
Spis & Nyt med god samvittighet ♫♫


Du trenger:
  • 250 gram tofu
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss hoisinsaus
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 rød chili
  • 1 ss revet ingefær
  • Raps eller solsikkeolje, som tåler høy varme
  • Koriander
  • Ris, gjerne superris 
Sånn gjør du:
  1. Hell av vannet og tørk tofuen.
  2. Skjær den i biter og legg den i en bolle. Kan gjerne lage litt mindre biter, enn det jeg gjorde, da tar den opp smaken enda bedre. 
  3. Rør sammen ingefær, chili, soyasaus, hoisinsaus og brunt sukker.
  4. Hell sausen over tofuen. 
  5. Bland alt godt sammen.
  6. La de godgjøre seg i marinaden i 30 minutter.
  7. Brun tofu i en stekepanne med olje, til de blir godt stekt. Tilsett restene av marinaden mot slutten av steketiden. Forsiktig, det spruter !!
  8. Dryss over frisk koriander og server den med kokt ris.
Vil du teste ut flere oppskrifter med tofu, kan du sjekke ut disse oppskriftene:

Ingredienser 🌾
Marinering 🌾
Steker tofu 🌾

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF