Nydelig grateng som passer ypperlig til de fleste middagsretter - oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling og fisk !
Den kan også serveres sammen med annen vegeratmat, som en ren vegetarrett.
Du lager ganske enkelt en stappe av poteter og pastinakk, som du heller over i en ildfast form, drysser over med ost
- og steker i stekeovn
♥
Du trenger til 4 porsjoner:
- 600 g skrelte poteter
- 150 g pastinakk, i biter
- 2 ss smør
- 1 dl melk
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 100 g revet ost
Sånn gjør du:
- Kok poteter og pastinakk møre i en kjele med usaltet vann.
- Sil av vannet og damp potetene tørre.
- Mos potet og pastinakk og rør inn smør og melk.
- Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
- Ha blandingen over i en ildfast form, strø over revet ost.
![](https://1.bp.blogspot.com/-oAM-UyzLE18/XanaU3sQnVI/AAAAAAABDd8/UFf4rNcIr8k05pf2ik-xEt8hv3V86xp5ACLcBGAsYHQ/s640/20191018_152208.jpg) |
Poteter og pastinakk |
![](https://1.bp.blogspot.com/-o96i5cdvTPY/XanabFlWzRI/AAAAAAABDeA/wDF1hmbmHPwMQ_1xYsnzJkC96XJZvOItwCLcBGAsYHQ/s640/20191018_155711.jpg) |
Tilsett melk og smør |
![](https://1.bp.blogspot.com/-63LBwDodPDQ/XanahEhwq-I/AAAAAAABDeE/CvoxB2Y4N5UGrZeeD_A5QnHG-A2WbAANgCLcBGAsYHQ/s640/20191018_162403.jpg) |
Klar til steking |
Jeg serverte gratengen til Braisert lammeskank🍃 Oppskrift
her.
God middag !!
![](https://1.bp.blogspot.com/-m8yhOIO2GOY/Xanz5D46EgI/AAAAAAABDho/bO3HnM4IAmglFXNG7UItSyZCL0NOk5t0wCLcBGAsYHQ/s640/1571415755606.jpg) |
Braisert lammeskank i trykkoker 🍃 |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar