18 oktober 2019

Potet & pastinakkgrateng


Nydelig grateng som passer ypperlig til de fleste middagsretter - oksekjøtt, svinekjøtt, lam, kylling og fisk !
Den kan også serveres sammen med annen vegeratmat, som en ren vegetarrett.

Du lager ganske enkelt en stappe av poteter og pastinakk, som du heller over i en ildfast form, drysser over med ost
- og steker i stekeovn

Du trenger til 4 porsjoner:
  • 600 g skrelte poteter
  • 150 g pastinakk, i biter
  • 2 ss smør
  • 1 dl melk
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper
  • 100 g revet ost
Sånn gjør du:
  1. Kok poteter og pastinakk møre i en kjele med usaltet vann.
  2. Sil av vannet og damp potetene tørre.
  3. Mos potet og pastinakk og rør inn smør og melk.
  4. Krydre med salt og pepper og bland alt godt sammen.
  5. Ha blandingen over i en ildfast form, strø over revet ost.
Poteter og pastinakk 
Tilsett melk og smør 
Klar til steking 
Jeg serverte gratengen til Braisert lammeskank🍃 Oppskrift her.
God middag !! 
Braisert lammeskank i trykkoker 🍃

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF