16 oktober 2019

Hamburgerbrød - LavKarbo !!


Jeg prøver igjen !
Var ganske så flink i vår og på forsommeren, med ett kosthold med færre karbohydrater. 
Jeg er ingen fanatiker altså, men prøver og kutte ut mat som inneholder hvetemel og sukker.

Les mer om Lavkarbo her.
Innvilget meg en pause i sommer, men sommeren varte til langt ut i oktober 😃

Hva med en skikkelig god, saftig burger av kvernet høyrygg ?
Det er snadder ! 
Oppskrift finner du her.

Men, ingen god burger uten godt hamburgerbrød 


Du trenger til 4 stk:
Inneholder : 444 kcal - 1.25g karbo per stk 
  • 2 dl sesamfrø
  • 2 dl revet ost
  • 2 egg
  • 1 dl vann
  • 2 ts bakepulver
  • 1,5 ss fiberhusk
  • 1/2 ts salt
Sånn gjør du:
  1. Mal sesamfrø til finmalt i en blender.
  2. Tilsett ost og kjør til en fin masse.
  3. Tilsett egg, vann, bakepulver og salt. Kjør blandingen i ca. 3 minutter.
  4. Tilsett fiberhusk og kjør blandingen i noen minutter til.
  5. Legg blandingen i 4 klatter i en langpanne med bakepapir. Klem dem litt ned med en skje. 
  6. Dryss over litt ekstra sesamfrø.
  7. Stekes på 180°C varmluft, midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Fiberhusk er en glutenfri fiberblanding.
Dette er vannoppløselige fiber fra pulverisert psyllium frø-skall.
Den er smak -og luktfri.


Ingredienser 
Finmalt sesamfrø og ost 
Klare til steking 
Ferdig stekt 
Steker hamburger !
Hamburger brød !
Ikke gå i karbo-fella !!

Burgerost med cheddarsmak - 7,5g karbohydrat per 100g.
Cheddar, fra Eldorado - 0,1g karbohydrat per 100g.

Cheddar, med eller uten cheddar -og karbo ??

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF