19 oktober 2019

Biff med chimichurri & blomkålgrateng !


Chimichurri er en Argentinsk kald urtesaus🌿
Den passer perfekt til grillet og stekt kjøtt.
Sausen finnes i mange varianter, men felles for dem alle er urter, hvitløk og olje.
Lag den i god tid før servering, så smakene kommer til sin rett.

Smakfull lavkarbo middag 🌿
Mør biff, kremet blomkålgrateng og en sykt digg saus ♫
Blomkålgrateng er like godt som fløtegratinerte poteter, hvis ikke enda bedre.

Jeg stekte ytrefilet av storfe i AirFryer -og serverte den med chimichurri !
God middag ♫


Blomkålgrateng
Til 4 porsjoner
Inneholder 1466 kcal - 33,5g karbo / 367 kcal - 8,4 g karbo per porsjon
  • 400 gram blomkål
  • 3 dl kremfløte
  • Salt
  • Pepper
  • 300 g revet ost
Sånn gjør du:
  • Sett ovnen på 250 °C
  • Skjær blomkål i buketter og kok i lettsaltet vann i 3–4 minutter. Bukettene skal ikke bli for myke. Hell av vannet.
  • Riv osten, hvis du ikke bruker ferdig revet.
  • Kok opp kremfløte.
  • Tilsett 200 g revet ost og rør til sausen er glatt.
  • Smak til med salt og pepper.
  • Legg kokt blomkål i en ildfast form.
  • Hell sausen over, dryss på resten av osten og gratiner i ovnen i ca. 15 minutter.
Chimichurri
  • 3 ss persille
  • 2 ss frisk oregano
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 fedd presset hvitløk 
  • 1 chili, finhakket
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄2 ts pepper
  • 2 ss rødvinseddik
  • 1 lime, saften
  • 1 dl god olivenolje
Sånn gjør du:
  1. Ha alle ingrediensene i en blender.
  2. Kjør til alt er godt blandet.
Biff 
  • Godt mørt biffkjøtt, jeg brukte ytrefilet
  • Rapsolje
  • Salt
  • Pepper
Steking av biff i AirFryer
  1. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før du steker den. Biffen bli ikke mørere, men varmen trekker lettere inn i kjøttet -så du vil ikke oppleve at den er kald i midten.
  2. Pensle biffen med litt olje på begge sider og krydre med salt og pepper.
  3. Forvarm airfryeren i 5 minutter på 200°C.
  4. Legg biffen i kurven og stek den på 200°C i 5 minutter, snu biffen og stek den i ytterligere 5 minutter på andre siden. 10 minutter for medium biff på ca. 200 gram.
  5. La kjøttet hvile 5-10 minutter før servering.
I stekepanne
  1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet 30-60 minutter før det skal stekes.
  2. Krydre med salt og pepper eller ønsket krydder.
  3. Stekes i en blanding av olje og smør på sterk varme, i ca. 3 minutter eller til det begynner å piple opp kjøttsaft, snu, og stek på den andre siden til det kommer frem kjøttsaft. Da er biffen medium stekt. Hell gjerne over litt av smørblandingen på biffen under steketiden.
  4. La biffen hvile i ca. 10 minutter før servering.
Chimichurri
Blomkålgrateng
Biff, klar til 'steking' !
Spis & Nyt !!!
Blomkålgrateng  / Ref. App Lifesum
Min dagens middag:
1/4 blomkålgrateng, 180gram ytrefilet, 1ss urtesaus 🌿
Men, klarte ikke å spise opp alt, kraftig kost !!

Hvis dere lurer på hvordan jeg regner det ut, så bruker jeg denne Appen her.

Med vondt, skal vondt fordrive !!
Hodepine, men det går over etter noen dager !
De første par uker kan noen oppleve økt vannlating, økt svetting, svimmelhet ved brå stillingsendring, lett hodepine. Leggkramper kan forekomme og behandles med magnesiumtilskudd en kort periode 😏

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF