06 august 2022

Baconsurret svinefilet med koriandersalsa !



Herlig mør svinefilet, med sprø asparges og sprek koriandersalsa 🌿
Svinefilet kan du brune i stekepanne og ettersteke i stekeovn eller legge rett på grillen.
Når du pakker den inn i bacon beholder den saftigheten og smaker himmelsk.

Frisk smakfull koriander med smak av sitrus 😋
 - eller er du en av dem, som synes det smaker såpe ?? 
Da kan du bruke basilikum, det blir også godt !


Jeg elsker koriander, men er ikke noe særlig begeistret for olivenolje, selv om jeg liker olivenfrukt veldig godt. Derfor bruker jeg smaksnøytral rapsolje i salsaen. 
Du kan gjerne doble oppskriften hvis det er mange til bords. 
Jeg måtte ut og kjøpe mer koriander. Skulle selvfølgelig tatt turen til Nye Frukt og Grønt på Hamar, de selger billig koriander i store bunter ! 

Retten serveres med hva du måtte ønske av stekte, bakte eller kokte poteter med litt smeltet smør, gjerne tilsatt litt urter, så det ikke blir så tørt.

Jeg serverte retten med fløtegratinerte poteter, det kan anbefales 🌿
Hvis du teller karbo, kan du servere retten med blomkålris eller 👉 knutekålgrateng.


Du trenger:
  • Indrefilet av svin
  • Bacon i tynne skiver
  • Salt
  • Pepper
  • Asparges
  • Fløtegratinerte poteter eller ønsket tilbehør
Koriandersalsa 
  • 2 stk chili
  • 4 stk små (a'la Kiwi sine) korianderplanter
  • 1 dl rapsolje
  • 2 ts revet hvitløk
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 lime 
  • 1 ts havsalt 
Grillet baconsurret svinefilet
  1. Finskjær indrefileten fri for hinner og fett.
  2. Gni indrefilet inn med salt og pepper.
  3. Surr bacon rundt fileten og surr baconet fast med hyssing.
  4. Pensle fileten med olje og brun den godt på direkte varme på alle sider.
  5. Sett inn ett steketermometer og legg den over på indirekte varme. Grill videre under lokk til den er på 68-70°C, rosa eller 76°C, gjennomstekt. Husk at temperaturen stiger med 3-5°C når den hviler. Grilltiden på indirekte varme er 20-30 minutter, men det vil variere etter tykkelsen på kjøttet og varmen i grillen.
  6. La svinefileten hvile i 10 minutter før du skjærer den i skiver.
Indirekte eller direkte varme 😏
Ved direkte varme grilles maten rett over varmekilden. På gassgrill betyr dette at maten grilles rett over en opptent brenner. På kullgrill grilles maten rett over kull, briketter eller ved.

Ved indirekte varme ligger maten litt vekk fra varmekilden, i 'den kalde sonen'.
Ved indirekte grilling er det viktig å bruke lokk , det får grillen til å fungere som en varmluftsovn.

Svinefilet i stekeovn
  1. Følg trinn 1, 2 og 3, som overfor.
  2. Brun den raskt i en varm stekepanne med litt olje.
  3. Ha kjøttet i en ildfast form, sett inn steketermometeret.
  4. Stek med over og undervarme på 175°C til steketermometeret viser 70°C, da er den rosa. (76°C gjennomstekt) Det tar ca. 20 minutter.
  5. La fileten hvile i 10 minutter.
🌿Koriandersalsa
  1. Legg grovhakket koriander blader og stilker, revet eller presset hvitløk, hakket chili, kajennepepper, salt, saften av en lime og olje i en blender. 
  2. Vask hendene med limefrukten, så slipper du 'chiliøye' !
  3. Kjør alt godt sammen. 
  4. Smak til med mer lime og salt hvis nødvendig.
Asparges
  1. Skjær eller knekk av nederste delen på aspargesene.
  2. Kok asparges ett par minutter i godt saltet vann.

Baconsurret indrefilet av svin


Koriandersalsa
Koriandersalsa med chili 


Griller baconsurret svinefilet


Weber Connect grilltermometer
Asparges 
Baconsurret svinefilet med koriandersalsa !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF