}); Edels Mat & Vin: Toad in the hole / Pølser i yorkshirepudding / Pølsepai ! Google+

tirsdag 30. august 2022

Toad in the hole / Pølser i yorkshirepudding / Pølsepai !


'Toad in the hole' er en engelsk middagsklassiker med pølser, stekt i yorkshirepudding.
Typisk brun engelsk 'Pubmat' 🍻

Yorkshirepudding blir, som regel laget i små porsjonsformer/muffinsformer og servert til søndagssteken. Jeg har tilsatt litt urter og sennep i røren for ekstra smak. 

Fikk endelig brukt de røde pølsene, som jeg kjøpte i Sverige før jul !
Det er danskene, som er kjent for sine røde pølser, men du får kjøpt dem i Norge også.

Fargestoffet danskene bruker i pølsene sine, heter karmin og stammer fra ryggskjoldet på en liten bladlus som kun lever i Sør-Amerika og på Gran Canaria. Det er veldig lite som skal til, men altså nok til å gjøre danske pølser verdensberømte. Og nok til å gi blant annet diverse godteri, Campari og leppestift fargen sin.
Gulp... 😜

Toad in the hole / Padde i hullet 
-  blir blir ofte servert med Onion gravy' - tykk brun løksaus og grønne erter.

Samme løksausen de bruker til 👉 Bangers and Mash


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 500 g pølser
  • 2-3 ss olje
Yorkshirepudding
  • 2 dl hvetemel
  • ½ ts salt
  • ½ ts pepper
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts oregano
  • 1 ts bakepulver
  • 4 stk egg
  • 3 dl lettmelk
  • 2 ts grov sennep
Sånn gjør du:
  1. Sett stekeovnen på 180°C varmluft / 200°C varmluft hvis du bruker tykke pølser, som tåler en 'trøkk'. 
  2. Hell litt olje i bunnen av en bred ildfast form og sett formen i stekeovnen, så den blir varm. Hvis pølsene er rå så stek dem i en stekepanne før du legger dem i formen eller hell over røren og sett stekepannen i stekeovn. 
  3. Bland sammen hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. 
  4. Tilsett melk, egg og sennep.
  5. Visp det godt sammen med en håndmikser.
  6. Ta formen ut av stekeovn og legg pølsene i formen. Jeg bruker a'la wienerpølse, så jeg lager noen snitt i dem så de ikke sprekker så lett.
  7. Hell over røren.
  8. Stekes midt i ovnen i ca. 30 minutter. Ikke åpne ovnsdøren under steketiden.
  9. Serveres rykende varm med kokte erter og godt brunet løk.
Ingredienser

Toad in the hole !

Toad in the hole !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar