07 august 2022

Kalkunstek med nykål, ovnsbakte reddiker og appelsinsaus !


Krydret stek av kalkun er en av mange ingredienser vi nordmenn kjøper i Sverige. 
Den er krydret og surret med masse persille.
Kalkunrullestek er saftig, god på smak og enkel å tilberede. 

Du kan steke vanlig kalkunfilet, hvis du ikke har tilgang til kalkunrull. 
Oppskrift finner du lenger ned på siden.

Jeg serverer kalkunstek med nypoteter, nykål, ovnsbakte reddiker og en syrlig appelsinsaus !

Resultatet blir en smaksrik og ganske så sunn middag !

Du trenger:
  • Kalkunrullestek / kalkunfilet
  • Smør
  • Olje
  • Kyllingkraft/Kyllingbuljong
  • Salt 
  • Pepper
  • Kokte nypoteter
  • Dampet nykål *
  • Ovnsbakte reddiker *
  • Appelsinsaus med chili *
Sånn gjør du:
  1. La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
  2. Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
  3. Legg kalkunrullen i ildfast form og stikk inn et steketermometer.
  4. Kok ut stekepannen med 4 dl vann og en knust terning kyllingbuljong. Hell kraften over kalkunen.
  5. Stek kalkunfileten på 180°C varmluft til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 1,5 time.
  6. Pakk kalkunrullsteken inn i aluminiusfolie og la den hvile i 30 minutter eller lenger, før du tar av strømpen og delen den i skiver.
Appelsinsaus med chili
  • 1 stk rød chili
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk sitron
  • 2 ss sukker eller sukrin gold
  • 2-3 dl kalkunkraft
  • 1 ss maizena + litt vann
  • 1 ss soyasaus
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Riv skallet på appelsinene og press ut saften.
  2. Press saften ut av sitronen.
  3. Finhakk chili.
  4. Smelt sukker i en kjele til det begynner å bli gyllent. Jeg bruker Sukrin gold, som har en fyldig og god smak.
  5. Tilsett sitronsaft, skall og saft av appelsin, chili og kalkunkraft. Bruk også kraften, som danner seg i alu.folien etter kjøttet har hvilt.
  6. La det koke noen minutter.
  7. Rør ut litt maizena med vann og tilsett det i sausen. Kok til det tykner.
  8. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Nykål / Spisskål
Du kan gjerne bruke spisskål, som er en god erstatning for nykål
  1. Ha litt vann og salt i en kjele og kok opp.
  2. Legg i kål, skjært i strimler, med en smørklatt på toppen.
  3. Damp under lokk, 2-3 minutter.
Ovnsbakte reddiker
Ovnsbakte reddiker er veldig godt, de beholder den sprø konsistensen, men gir en mildere smak.
  1. Del reddiker i to og legg dem i en ildfast form.
  2. Hell over litt olje og krydre med salt og pepper.
  3. Stekes ved 180 grader i 20 minutter.

Kalkunfilet

Hvis du bruker naturell kalkunfilet kan du følge denne oppskriften :
  1. La gjerne kalkunfileten ligge i romtemperatur i 30 minutter, før du steker den.
  2. Gni kalkunfileten godt inn med salt og pepper og stekt den raskt på alle sider, i varm stekepanne med smør.
  3. Legg kalkunbrystet i ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen av fileten.
  4. Stek kalkunfileten på 125°C til steketermometeret viser 70°C. Dette tar ca. 2 timer.
  5. Sil kraften, den skal brukes i sausen.
  6. La den hvile i 20 minutter før du skjærer den i skiver.
Ferdig krydret kalkunfilet i stekepose:
  1. Stekes i stekeposen, som den ligger i på 220°C i 45 minutter.
  2. La den hvile innpakket i folie i 20 minutter.
  3. Skjær den opp i skiver.

Kalkunstek

Kalkunstek

Ovnsbakte reddiker


Appelsinsaus

Kalkunstek med nykål, ovnsbakte reddiker og appelsinsaus !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF