Nyretapp eller slakterbiff, som den også kalles har lenge vært slakterens hemmelighet  ♫♪
På engelsk kalles den 'butcher steak' eller 'hanger steak'. 
'Butcher', fordi det tradisjonelt er den biten slakteren har beholdt selv. 
'Hanger', fordi den har godt av å henge en god stund. 
I Frankrike heter det 'Boeuf onglet'.
Nyretapp skal behandles på samme måte, som indrefilet.
Anbefalt kjernetemperatur er fra 50°C og til max 59°C. 
Er du av dem, som må ha gjennomstekt biff bør du bruke en annen stykningsdel.
Kjøttet kan brukes i gryter, men da bør det koke i 2-3 timer !
Ikke bare er nyretapp godt, men det er faktisk veldig billig også. 
Men, dessverre ikke veldig lett å få tak i. 
Jeg kjøpte nyretapp på Annis Pølsemakeri, Ringebu på vei hjem fra fjellheimen.
Hel nyretapp er dekket med hinner og i midten sitter en tykk sene. 
Du fjerner senen ved å dele nyretappen i to deler. 
På Annis er senen fjernet og kjøttet finskjært, så jeg kjøpte således en halv 'hanger steak' !
Du kan gjerne servere kjøttet med ønsket bifftilbehør, som pommes frites & bearnaise, ovnsbakte poteter & peppersaus og salat eller grønnsaker.
Her får du oppskriften på en smakfull salat med blant avokado og mango, - og en god, litt hot asiastisk dressing med chili 🌿
Jeg la salaten på ett stort fat, men du kan gjerne legge ingrediensene rett på tallerkener !
Hvis du skal servere retten, som forrett er det kjekt at alle får lik mengde med kjøtt, salat og dressing.
- 600 g nyretapp
 - Havsalt
 - Pepper
 - 65 g babyleaf mix
 - 1 stk avokado
 - 1 stk mango
 - 3 ss rødløk
 - 5 cm agurk
 - ca. 6 stk jordbær
 - 1 bunt koriander
 
Dressing
- 1-2 ss asiatisk fiskesaus
 - 2 ss limesaft
 - 4 ss soyasaus
 - 2 ts sukker eller sukrin gold
 - 1 rød chili
 
Sånn gjør du:
- Skjær ut senen som går langs midten av nyretappen, hvis den ikke er fjernet før du kjøpte kjøttstykket og finskjær den.
 - La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter eller lenger.
 - Krydre nyretappen godt med salt og pepper. Når du har krydret den, tilsett mer pepper ! 😋
 - Varm opp en stekepanne og tilsett stekesmør eller rapsolje, gjerne begge deler.
 - La pannen bli ordentlig varm før du steker kjøttet i 3 minutter på hver side.
 - Ta kjøttet ut av pannen og la det hvile i 15 minutter på en stekefjøl med aluminiusfolie over kjøttet. Ikke pakk kjøttet inn i folien.
 - Skjær kjærer kjøttet i skiver, ca. 2 cm tykke.
 - Bland sammen dressingen. Smak den til...
 - Finhakk rødløk, fjern den bløte remsen i agurken og del den i passende biter, skjær reddiker i tynne skiver, avokado i skiver og mango i terninger.
 - Legg salat utover på et fat og legg på grønnsaker og frukt.
 - Legg kjøttet på toppen av salaten.
 - Dryss over grovhakket koriander.
 - Hell dressingen over rett før servering eller server den ved siden av.
 
![]()  | 
| Slakterbiff / Nyretapp kr. 175,- pr. kg på Annis | 
![]()  | 
| Hanger steak / Nyretapp | 
![]()  | 
| Hanger steak / Nyretapp | 
![]()  | 
| Dressing | 
![]()  | 
| Salat | 
![]()  | 
| Annis Pølsemakeri, Ringebu ! | 
![]()  | 
| Svar fra Gilde, så vet vi det..... !! Håper de etter hvert kan selge det 'på Kiwi' !! | 











Kan dette serveres kaldt, laget på forhånd??
SvarSlettja, det kan det faktisk !
Slett