Ovnsbakt laks med fløtegratinerte poteter & brokkolini !


Jeg 'jukser' og bruker Mills fløtegratinerte poteter med ost. 
Den er veldig god altså, mye bedre en ferdig kokte fløtegratinerte poteter, som du finner i kjøledisken. Neppe like god, som hjemmelaget, men hyttemat skal være enkel, men god !
Da bruker man halvferdige produkter, som smaker godt !

Fløtegratinerte poteter fra Mills inneholder mye væske, hvis du ikke steker dem for lenge, så den fungerer også, som saus.
Oppskrift finner du 👉 her, hvis du vil lage potetene fra bunnen av.


Laks er helt klart best fersk ! 
Men, hvis du kjøper laks, som ligger ferdig pakket i kjøledisken bør du sjekke om den har vært fryst. Mange butikker, selger 'fersk fisk', som har vært fryst ! Pakkene er merket med liten skrift under ingredienser: Produsert av fryst råstoff eller opptint. Det er helt grei kvalitet på varene, men fersker den ikke, så da er det like greit og tine fisken selv, hvis man ikke skal bruke fisken samme dag. Fisk, som har vært fryst bør ikke fryses ned på nytt !

Når man kommer frem til en hytte, med gasskjøleskap er det smart og bruke fryst laks. Gasskjøleskap bruker noen timer på å oppnå riktig temperatur. 
Legg fryst laks i kjøleskapet og tin den natten over. 

Brokkolini 🌿
Brokkolini er en krysning mellom brokkoli og den asiatisk grønnsaken gai lan.
Den ligner på brokkoli, men er mindre, har lengre stilker og smaker litt søtere.
Grønnsaken kalles også aspargesbrokkoli fordi smaken på stilken minner om asparges. 

Enkel, velsmakende fiskemiddag i fjellheimen !
Vel bekomme




Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 x 125 g laksefilet
  • Fløtegratinerte poteter (2 pakker Mills)
  • Brokkolini
  • Salt
  • Pepper
  • Soyasaus
  • Friske urter
Sånn gjør du:
  1. Varm stekeovnen til 200ºC
  2. Begynn med de fløtegratinerte potetene. 
  3. Stek fløtegratinerte poteter til det gjenstår 15 minutter av steketiden. 
  4. Legg laks i en smurt ildfast form og krydre med salt og pepper. Hell over litt soyasaus.
  5. Sett laksen inn i stekeovn, sammen med potetene og stek videre i ca. 15 minutter, til fisken er gjennomstekt.
  6. Kok brokkolini i godt saltet vann i 4 minutter rett før servering.

Laks

Brokkolini 


Vendalen, Sør Fron, Gudbrandsdalen

Vendalsvatnet 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF