Sprø kylling med potetgull & ost !


Har du prøvd potetgull og ost, som panering.
Det er utrolig digg !
Kyllingen blir saftig inni og sprø utenpå !

Etter tips fra Gry Mette, nesten nabo i skolevegen, når vi var unge og lovende ! 
Gry Mette brukte potetgull med ost & løk og serverte kyllingen med med potetsalat, salat med tomat & rødløk og en urtedressing.

Du kan bruke hvilken potetchips du vil. Jeg bruker potetgull med salt og pepper.
Steketiden vil variere etter tykkelsen på kyllingfileten, så ett steketermometer kan anbefales.

Jeg serverer de sprø kyllingfiletene med fløtegratinerte poteter og brokkolini, 
men de kan gjerne serveres med salat og godt brød, pommes frites og bearnaise 
- eller hva du måtte ha lyst på.


Du trenger til 4 porsjoner:
  • 4 stk kyllingfilet
  • Stekesmør
  • 75 g potetgull 
  • 100 revet mozzarella 
Sånn gjør du:
  1. Finskjær kyllingfilet og brun dem raskt i en varm stekepanne med smør på begge sider.
  2. Legg kyllingen i en ildfast form.
  3. Legg potetchips i en brødpose og grovknus dem.
  4. Bland sammen knust potetgull og revet ost.
  5. Fordel paneringen over kyllingfiletene og klem paneringen godt ned med hendene.
  6. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av en av kyllingfiletene og sett formen midt i ovnen på 200ºC i 15 minutter, eller til kjernetemperaturen er 67ºC.
Sprø kylling med potetgull & ost !

Sprø kylling med potetgull & ost !

Ingredienser !

Etter noen fine dager med barn, svigerbarn og barnebarn
 - er vi igjen alene på hytta, sammen med katten, Noelle. 

Vi spiste lunch på Annis Spiseri i Ringebu.
Nydelig smørbrød med kalvefilet, potetsalat, syltet agurk, nydelig hjemmelaget sennep og rødløk.

Smørbrød med kalvefilet fra Annis Spiseri


Fisketur på Raubakk 
Ørret !

Abbor !



Lek og morro !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF