21 juli 2022

Sopprisotto med indrefilet av rein !


Nydelig indrefilet av rein servert med risotto 🌾
Da snakker vi hyttemat i fjellheimen !

Risotto er en italiensk risrett 🌾
Grunnlaget for risotto er rundkornede ristyper som arborio, carnaroli og vialone nano. 
Denne risen skiller ut store mengder stivelse under koking, omtrent som den norske grøtrisen.
Riktig kokt risotto skal være kremaktig og tyktflytende, og skal gli lett utover tallerkenen.

Jeg kjøpte en ferdig blandet risotto med steinsopp, økologisk også faktisk !
Nå skal vel egentlig ikke jeg reklamere med ferdigprodukter, men den er veldig god, både på smak og konsistens. Perfekt på turer hvor det skal være enkelt, men godt -og for dem, som vil lage en god risotto på en enkel måte ♫♪


Hvis du vil lage en god risotto med sopp fra bunnen av, finner du oppskrift 👉 her.

Indrefileten av rein er noe av det mest eksklusive du kan by på.
Den trenger kort steketid og kjøttet er best medium til rødt.
Når steketermometeret viser 53°C er snittflaten rød, medium stekt ved 60°C -og 73°C er den grå.


Du trenger til 3 porsjoner:

  • 250 g risotto med steinsopp
  • 2 ss olje
  • 8 dl vann
  • 25 g revet parmesan
  • 2 ss smør
  • 300 g indrefilet av rein
  • Salt
  • Pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp olje i en kjele og tilsett steinsopprisotto.
  2. La det surre ett par minutter.
  3. Tilsett vann og kok opp.
  4. La det småkoke i ca. 17 minutter. Rør om av og til.
  5. Trekk kjelen av varmen og rør inn smør og revet parmesan.
  6. Spis & Nyt ♫♪
Indrefilet av rein
  1. Tin indrefileten i kjøleskap natten over.
  2. La kjøttet ligge i romtemperatur i 30 minutter før tilberedning.
  3. Finskjær fileten fri for hinner og sener.
  4. Varm stekepanne med olje og smør. Smørblandingen skal være god og varm, nesten brunt før du legger i kjøttet. Brun kjøttet i 2 minutter på begge sider. Etterstekes på svak varme i ca. 4 minutter. Bruk gjerne ett termometer.
  5. Krydre kjøttet med salt og pepper og la kjøttet hvile i 5 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Indrefilet av rein og risotto 


Indrefilet av rein

Indrefilet av rein

Nydelig dag på Heggsetra

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF