Roastbiffsmørbrød med kald bearnaise / Rekesmørbrød med egg


Danmark er kjent for sine 'Høye smørrebrød🌿

Det er ofte rugbrød, som blir servert i Danmark, men personlig synes jeg det er vel så godt med loff. Pålegget er ofte ganske rimelig, som leverpostei, poteter, sild og hvem har ikke spist det klassiske smørbrødet: 'Stjerneskud' med rødspettfilet. 

Det er så koselig å spise lunch på skipperkroen i Nyhavn i København
Det kan du lese om ➡  her 

Du får selvfølgelig 'smørrebrød' i mange utgaver, som luksussmørbrød med hummer, 
men felles for dem alle er :
Smørbrødene blir toppet med masse snadder 🌿

Dagens nyhet er kald bearnaise 🌿 Knallgodt !


Her får du oppskriften på to av mine favoritt smørbrød !
Reker (bombe 😋 og da mener ordentlige reker, ikke lakevarianten) og Roastbiff !

Smørbrød med roastbiff, kald bearnaise, syltet rødløk og sprøstekt løk.

Smørbrød med reker, egg, majones, dill, lodderogn og sitron.  


Sånn gjør du:
  1. Roastbiff bør lages dagen før servering, hvis du skal steke den selv. Oppskrift 👉 her 
  2. Syltet rødløk bør lages minst 4 timer før servering. Oppskrift 👉 her
  3. Rekene kan skrelles i god tid 
  4. - og hvis du vil lage majones selv, finner du oppskrift her
  5. Kald bearnaise lages noen timer eller mer før servering. 
  6. Smør godt brød eller loff med smør. Legg på crispy salat og topp brødet med masse godsaker !

Bearnaise - kald

  • 165 g majones (Mills) eller hjemmelaget, oppskrift 👉 her
  • 3 ss lettrømme
  • 3 ts ris eller hvitvinseddik
  • 1 ss tørket estragon eller 4 ss frisk estragon
  • Salt
  • Hvit pepper
Sånn gjør du:
  1. Bland sammen majones, lettrømme og eddik.
  2. Smak til med estragon salt og pepper.
  3. Settes kjølig ett par timer før servering.



Kald bearnaisedressing 

Ingredienser 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF