Google+

torsdag 1. februar 2018

WEEKENDMENY for en kald helg i DEN NORSKE FJELLHEIMEN ♥


Det er store forskjeller på hyttestandard i Norge
Noen av hyttene er finere og har mer luksus enn det jeg har i ett vanlig bolighus hjemme, andre har kanskje litt dårligere kokemuligheter og noen av oss mangler både vann, strøm og bilvei -så man må bære alt man trenger i sekken !!

Hyttematen skal smake godt, mette godt i magen og tilberedes uten altfor mye styr -og mange ingredienser.
God mat trenger litt tid og kjærlighet for å bli god -så her har du den perfekte meny, for deg som vil ha lite oppvask, enkle oppskrifter, men litt tid tar det altså !!

Ingen hyttetur uten egg til frokost, pølser i lange baner og god biffmiddag


Link til oppskriftene finner dere i navnet på retten.

Kveldskos - Fredag kveld  
Innbakte pølser med hot tomatsalsa og mozzarella !

Når man kommer frem til en kald hytte på kvelden, er det utrolig lettvint og ty til en pølsepakke.
Du kan servere pølsene med noe litt mer spennende enn lompe.
Skikkelig juks i dag altså, kjøpte ferdig pizzabunn. Langt i fra like god, som den du lager selv, men utrolig lettvint. Vil du lage din egen deig, finner du oppskrift på innbakte pølser jeg lagde tidligere, med hjemmelaget deig her.


Frokost lørdag !

Bedre, kraftigere og mer smakfull hyttefrokost eller lunch skal du lete lenge etter !!
Herlige doble ostesmørbrød med sprøstekt bacon og stekt egg
Etter dette måltidet kan du gå en lang tur !!


Middag - lørdag ♫♫
Biff i fløtesaus med løk & sopp
Servert med bakt potet og kryddersmør !

På hyttetur, som for mange er uten innlagt vann og strøm, kun ett solcelleanlegg, da gjelder det og bruke minst mulig kjeler og fat. Her trenger du kun en komfyr og en stekepanne !!
Enkelt og greit -og det smaker fantastisk godt !!

Frokost - søndag !

Det er vel ingenting som slår egg til frokost!
Bløtkokt, hardkokt, speilegg, porsjerte, ovnsbakte, eggerøre, omeletter og tilbehøret kan varieres på uendelige måter. Alt passer til egg !


Vil du ha lunch på lørdag eller søndag kan jeg anbefale :

Det smaker veldig god med syltet rødløk til, som du finner oppskrift på her. Lag gjerne rødløken hjemme og ta den med i sekken.
Noen velger å kutte ut sukkeret når de serverer vaflene med pølse, men den syrlige rødløken passet utmerket til søte, gode vafler.
Har du ikke vaffeljern på hytta så kan du servere pølsene i pannekaker !


En annen utgave -av en perfekt Vintermeny for en helg i fjellheimen finner du her.

⋱ ⋮ ⋰ ⋰
.((¯`´¯) GOD TUR
.`*.¸.*.✿✿¸.•*¨`*•..¸✿ღ¸.•*¨`*•..¸✿✿



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar