24 februar 2018

BIFF CHOP SUEY ♫


CHOP SUEY betyr blandede biter, så den kan lages med mange forskjellige ingredienser.
Det er vel den kinesiske retten, som er best kjent i Norge !
Min er en norsk variant, uten ukjente ingredienser.

Denne retten har jeg lagt ut tidligere, men jeg har gjort noen justeringer.
Denne utgaven har steg for steg bilder nederst i innlegget, som jeg har fått beskjed om at mine kjære lesere setter pris på

Jasminris er en thailandsk ris som vokser i samme jord som jasminplantene.
Smaken på risen er mild og konsistensen er lett klebrig.
Det er en langkornet, lettkokt ris med fin, mild duft og smak av jasmin.
Jasminris brukes til de fleste asiatiske måltider.

Spis & Nyt ♫


Du trenger til 4 solide porsjoner:
  • 800 g ytrefilet av storfe
  • 1 box bambusskudd
  • 1 box minimais
  • 1 rød paprika
  • 1 rødløk
  • 2 gulrøtter
  • 1 purre
  • Smør
  • Rapsolje
  • 5 dl kjøttkraft 
  • 3 ss lys soyasaus / Kikkoman
  • 1 ss soppsoya 
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss maisennamel + litt vann
  • Koriander
  • Kokt jasminris
Sånn gjør du:
  1. Sett risen på kok.
  2. Skjær kjøttet i avlange, litt tynne strimler.
  3. Skjær rødløk, purre, paprika og gulrøtter i strimler. Bruker du en mandolin går det raskt og enkelt, bare pass på fingrene.
  4. Brun kjøttet raskt i varm panne med litt smør og rapsolje, i flere omganger, legg det til side.
  5. Stek rødløken gyllen i litt smør.
  6. Legg alt kjøttet tilbake i pannen.
  7. Tilsett 4 dl av kjøttkraften, jeg brukte vann og ett beger kjøttfond.
  8. Rør ut maisenna i resten av kjøttkraften/vannet. Hell det over i stekepannen og kok opp.
  9. Tilsett soyasaus og soppsoya. Har du ikke soppsoya kan du bruke litt mer soyasaus og en dæsj sukkerkulør.
  10. Rør inn grønnsakene.
  11. Kok opp og la det trekke i 10 minutter, til grønnsakene er møre.
  12. Smak til med pepper, salt og litt mer soyasaus hvis nødvendig.
  13. Dryss over frisk koriander ved servering.
  14. Server retten med kokt jasminris.
RIS - Jasminris
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
Sånn gjør du:
  1. Skyll risen i vann, da blir risen luftigere.
  2. Hell vann i en tykkbunnet kjele og ha i risen.
  3. Kok opp over sterk varme uten lokk. 
  4. Rør rundt og skru ned varmen.
  5. Sett på lokk og la risen småkoke ca. 15-20 minutter, til vannet er absorbert.
  6. Ta risen av platen og la den trekke med lokk i 10 minutter. 

SOYASAUS 
Mørk soyasaus: Gjæringstiden er lengre enn for lys soyasaus. Den er mørkere, tykkere, mindre salt og langt søtere siden den er tilsatt melasse (avfall fra sukkerproduksjonen). Mørk soyasaus brukes der hvor du ønsker å gi retten farge i tillegg til smaksfylde.

Lys soyasaus: Tynnere og saltere enn den mørkere. Brukes der hvor du ikke ønsker farge, men heller den salte soyasmaken.

Soppsoya: Er nesten som mørk soyasaus, men den er laget med sopp i stedet for soyabønner.
Jeg har testet mange merker, men ingen slår Mrs. Chengs - den er helt fantastisk !

Ingredienser ♫
Skjærer opp grønnsaker ♫
Steker ytrefilet, litt og litt om gangen ♫
Steker løk ♫
Tilsatt kjøttkraft ♫
Tilsatt grønnsaker ♫
La det surre, trekke på svak varme i ca. 10 minutter ♫

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Print Friendly and PDF