21 februar 2018

Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris (Grete Roede)

Kan oppfattes som REKLAME, men jeg har betalt for varene ! #foråværepådensikresiden

En oppskrift fra Roedekassen - Godtlevert 

Fra 'serien' Edel prøver matkasser, les mer 👉 her.

Paprikabakt kylling med grønnsaker og fullkornsris 
Dette er en smakfull og næringsrik kyllingrett med rikelig med grønnsaker og fullkornris.

Ingrediensene til retten var veldig gode. Kylling fra Ytterøy, koksmelk fra Masala Magic og strimlet blomkål og kål fra Huseby Gård. Vårløk, lime og paprika var av god kvalitet.
Det var med en liten pose fullkornsris på 125g.

Enkel fremgangsmåte og den er klar til servering på 40 minutter.
Smakte helt smaskens, selv om min bedre halvdel synes fullkornsris var litt vel tørt 
Det var mer enn nok til to porsjoner !

Spis & Nyt med god samvittighet ♫


Du trenger til 2 porsjoner:
Ris
  • 125 g fullkornsris
  • vann
  • Litt salt
Paprikasaus
  • 1 stk rød paprika
  • 2,5 dl kokosmelk
  • ½ ts sukker/honning
  • ½–1 stk lime
  • salt og pepper
  • 1-3 ss vann
Kylling
  • 450 g prinsessefilet av kylling
  • 1 ss solsikke-/rapsolje
  • salt og pepper
Grønnsaker
  • ½ pakke vårløk
  • 250 g blomkål og finstrimlet kål
  • 1 ss solsikke-/rapsolje
  • salt og pepper
Sånn gjør du:
  1. Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kok ris etter anvisning på pakken.
  3. Kutt paprika i strimler. Stek den i en liten kjele med olje i 5 minutter. Hell på kokosmelk og kok opp. Kjør paprika- og kokosmelkblandingen fin med en stavmikser. Smak til med sukker eller honning, limesaft, salt og pepper. Juster eventuelt konsistensen med litt vann. (Jeg brukte ikke vann)
  4. Krydre kyllingen med salt og pepper, og brun den i en forvarmet stekepanne med olje. Legg den over i en ildfast form og fordel paprikasausen over. Sett formen i ovnen og stek kyllingen i 5–8 minutter. (Jeg stekte den i 12 minutter, så sausen ble litt tykkere)
  5. Kutt vårløk 3–4 biter. Stek vårløk, blomkål og kål i en stekepanne med olje. Krydre med salt og pepper.
  6. Server paprikabakt kylling med fullkornsris og stekte grønnsaker.
1 Roedeporsjon =
Ris: 150 g Kylling: 150 g Saus: 1/2 dl Grønnsaker: 150 g Energiinnhold: 395 kcal

Koker ris, surrer paprika og steker kylling 
Kjører sausen med en stavmikser 
Skal steke kyllingen og sausen i stekeovn 
Steker grønnsaker 
Kyllingen er ferdig stekt 
Sunt og godt 

Roedekassen Uke 8, 3 middager til 2 personer 

3 kommentarer:

  1. Hvor mye kokosmelk i denne oppskriften

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt dårlig forklart ja. Ca. 2,5 dl, skal skrive det inn i oppskriften :)

      Slett
  2. Tusen takk. Gleder meg til å prøve denne retten. God påske

    SvarSlett

Print Friendly and PDF