Google+

søndag 4. februar 2018

Bulgarsk kjøttkakesuppe ♥


Bulgarsk mat er tydelig preget av det dominerende innslaget i befolkningen, bønder og landarbeidere, og det bulgarske kjøkken leverer først og fremst robust og solid bondekost.
Man spiser en mengde fåre- og lammekjøtt, som ledsages av grønnsaker som området bugner av – auberginer, pepperfrukter, løk, kål, oliven, tomater, bønner og squash.
Ostene er i langt større utstrekning fremstilt av saue- og geitemelk enn av kumelk.
Det krydderet man kanskje oftest støter på i Bulgaria er paprika, men også persille og hvitløk er mye brukt. Mest karakteristisk for bulgarsk mat er imidlertid den berømte yoghurten, som forekommer i mange retter og spises til de fleste måltider.
Jeg har vært på ferie i Bulgaria -og kan skrive under på at det stemmer. Les om turen her.

Lag maten med kjærlighet og gode tanker 
Min utgave av kjøttkakesuppen er typisk Bulgarsk fattigmannskost. Hvordan mette en stor familie med 400 gram kjøtt. Kjøttdeigen er spedd med ris, suppen inneholder masse billige grønnsaker og drøyet med billig pasta. Opprinnelig skal den lages av vann, men jeg tilsatte litt kjøttfond.
Dob’r apetit !


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 løk
  • 2 stk gulrot
  • 400 g kjøttdeig
  • 1.5 dl jasmin ris, ukokt, skyllet i vann
  • Salt
  • 2 liter vann
  • 2 stk beger kjøttfond eller 2 stk kjøttbuljongterninger.
  • Brokkoli
  • 100 g pasta
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Bland rå kjøttdeig, skylt ris og 1/2 ts salt godt sammen.
  2. Formes til små kjøttkaker.
  3. Kok opp 2 liter vann og tilsett kjøttfond.
  4. Legg i kjøttkakene når kjøttfonden er oppløst.
  5. Tilsett gulrot, skjært i skiver og hakket løk og koke la det småkoke i ca. 15 minutter. 
  6. Tilsett pastaen når det gjenstår de minuttene den skal kokes på, etter anvisning på pakken. Pastaen jeg brukte skulle koke i 11 minutter.
  7. Tilsett brokkoli, skjært i buketter. Når det gjenstår 5 minutter. Total koketid på suppen er ca. 25 minutter.
  8. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket urter.
Server suppen med godt brød.
Ingredienser
Kjøttdeig, salt og skylt ris
Alle ingrediensene er klare
Koker opp kjøttkraft 
Skal tilsette brokkoli 
Dryss over urter 
Klar til servering 
Sunt og godt
God middag -etter en herlig, kald helg på Sjusjøen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...