}); Edels Mat & Vin: Bulgarsk kjøttkakesuppe ♥ Google+

søndag 4. februar 2018

Bulgarsk kjøttkakesuppe ♥


Bulgarsk mat er tydelig preget av det dominerende innslaget i befolkningen, bønder og landarbeidere, og det bulgarske kjøkken leverer først og fremst robust og solid bondekost.

Man spiser en mengde fåre- og lammekjøtt, som ledsages av grønnsaker som området bugner av – auberginer, pepperfrukter, løk, kål, oliven, tomater, bønner og squash.
Ostene er i langt større utstrekning fremstilt av saue- og geitemelk enn av kumelk.

Det krydderet man kanskje oftest støter på i Bulgaria er paprika, men også persille og hvitløk er mye brukt. Mest karakteristisk for bulgarsk mat er imidlertid den berømte yoghurten, som forekommer i mange retter og spises til de fleste måltider.

Jeg har vært på ferie i Bulgaria -og kan skrive under på at det stemmer.
Les om turen 👉 her.

Lag maten med kjærlighet og gode tanker 
Min utgave av kjøttkakesuppen er typisk Bulgarsk fattigmannskost.

Hvordan mette en stor familie med 400 gram kjøttdeig ?
Kjøttdeigen er spedd med ris.
Suppen inneholder masse billige grønnsaker og drøyet med billig pasta. 
Opprinnelig lages suppen kun med vann, men jeg tilsatte litt kjøttfond.

Dob’r apetit !


Du trenger til 6 porsjoner:
  • 1 løk
  • 2 stk gulrot
  • 400 g kjøttdeig
  • 1.5 dl jasmin ris, ukokt, skyllet i vann
  • Salt
  • 2 liter vann
  • 2 stk kjøttbuljongterninger eller kjøttfond
  • Brokkoli
  • 100 g pasta
  • Salt
  • Pepper
  • Koriander
  • Persille
Sånn gjør du:
  1. Bland rå kjøttdeig, skylt ris og 1/2 ts salt godt sammen.
  2. Formes til små kjøttkaker.
  3. Kok opp 2 liter vann og tilsett kjøttfond eller knust buljongterning.
  4. Legg i kjøttkakene.
  5. Tilsett gulrot, skjært i skiver og hakket løk og koke la det småkoke i ca. 15 minutter. 
  6. Tilsett pastaen når det gjenstår de minuttene den skal kokes på, etter anvisning på pakken. Pastaen jeg brukte skulle koke i 11 minutter.
  7. Tilsett brokkoli, skjært i buketter. Når det gjenstår 5 minutter. Total koketid på suppen er ca. 25 minutter.
  8. Smak til med salt og pepper og dryss over hakket urter.
Server suppen med godt brød 🌿

Ingredienser
Kjøttdeig, salt og skylt ris
Alle ingrediensene er klare
Koker opp kjøttkraft 
Skal tilsette brokkoli 
Dryss over urter 
God middag -etter en herlig, kald helg på Sjusjøen 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar